Oké Oké. Het nieuwe nummer van Spinvis is toch al op donderdag uitgekomen maar tja…. Het meest toepasselijk is deze track natuurlijk op de maandag én dan ook onmiddellijk Pick Of The Week zijn!

Spinvis is de naam maar Erik de Jong is uiteindelijk de kunstenaar. Spinvis staat bekend om zijn zeer experimentele muzikale nummers met dromerige, geheimzinnige en soms zeer intrigerende teksten. Daarbij is het volledig Nederlandstalig. Hij is al zo’n 15 jaar aan het werk en dat is begonnen met het titelloze album met de singles ‘Smalfilm’ en ‘Bagagedrager’. Hij heeft zich daarmee op de kaart gezet. Vervolgens zijn er nog 7 albums uitgekomen. ‘Dagen van Gras, Dagen van Stro’ en ‘Tot Ziens, Justine Keller’ zijn wat dat betreft mijn favoriete albums. Tevens won Spinvis in 2007 onverwacht de Popprijs.

Het nieuwe album van Spinvis zal ‘Trein, Vuur, Dageraad’ gaan heten en zal op 28 april uitkomen! Daarop staat dus zeker weten mijn Pick Of The Week maar daarnaast ook nóg 12 nummers. Het is zeker typisch Spinvis te noemen. Herkenbaar qua teksten, qua stem en qua sound. Toch is dit wel weer iets anders dan normaal. Het is meer bombastisch te noemen, wat muzikaler.
Hij zal dit jaar ook weer een theatertour gaan geven en dat met een vijftal muzikanten samen. Natuurlijk zullen dan nieuwe nummers worden gespeeld maar waarschijnlijk ook zijn oudere klassiekers.

Wat een feit is bij Spinvis is dat je ervan houdt of er niets aan vindt. Er is eigenlijk geen tussenweg. Ik ben een liefhebber, zonder twijfel!

Vorig artikelWarhaus – Machinery
Volgend artikellost/ctrl – Youngster

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in