Fenomeen

Al heel erg lang, heel erg lang ben ik liefhebber van Spinvis. Velen hebben mij vaker met een vreemde blik bekeken als ik dat zei. Nederlandstalig, vreemde teksten, aparte sound. Dat kan toch niet? Maar gelukkig heeft Erik de Jong uiteindelijk de strijd gewonnen voor mij. Steeds werden er meer mensen liefhebber van de muziek, wat volledig terecht is natuurlijk. ‘Bagagedrager’, ‘Kom Terug’ of ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ zijn iconische nummers die bekender zijn. Maar als je alles gaat beluisteren, raak je er echt aan verknocht. In 2017 bracht hij een heel tof album ‘Trein Vuur Dageraad’ uit en nu, zo’n drie jaar later hebben we een eerste nieuwe track! Tevens iets wat ook vandaag beschreven MOET worden.

Want vaker schrijf ik iets later over het nummer omdat er al genoeg reuring aan wordt gegeven op de dag zelf. Maar, als je alleen al naar de titel kijkt, zie je dat het gaat om een bepaalde dag. Laat dat nét toevallig 7 juli zijn en om precies te zijn in 1996. Ik was nog jong, maar ook IK kan het me nog herinneren. Oké, Spinvis beschrijft het uiteraard fabelachtig goed hoe hij het zich herinnert. En als dan de eerste zin al is: ‘Ik ben niet zo van de details’, weet je eigenlijk al dat er een lading over je heen komt! Muzikaal is het ook net weer iets anders, het heeft meer elektronische elementen die echt pakkend zijn maar ook de continue snare drum knalt erin. Je wordt erin meegezogen en blijft daardoor intrigerend luisteren. Dit is hoe dan ook al een opmaat naar een nieuw album want dat weten we in ieder geval wél. Wanneer? Dat is nog eventjes afwachten. Klink nu maar snel op play, dat is absoluut de moeite waard!

Vorig artikelNikki & The Waves – Shirts
Volgend artikelPit Pony – Sulk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in