Soviet Grass blijft in m’n hoofd zitten…

Een paar jaar geleden heb ik deze band gezien in Volt. Ik weet nog dat ze een voorprogramma speelden maar bij wie… Joost mag het weten. En stiekem wil ik het ook zo houden. Ga het niet opzoeken. Soms zijn optredens individueel gezien zo tof dat je een voorprogramma kan scheiden van het voorprogramma.
Maar Soviet Grass dus. Een Belgische band komende uit Brugge. Het is een viertal wat rock ’n roll ademt maar ook zeer zeker blues niet schuwt. Het is muziek, het is gewoonweg een belevenis. Ik kan me nog herinneren dat de frontman, Nicolas Heinkes, zich als een maniak (in positieve zin van het woord) over het podium begaf. Heerlijk!

Maar er is nieuwe muziek dus. Deze track staat op de pas uitgekomen EP getiteld ‘Interstaller’. Helaas, helaas staan daar maar 4 nummers op. Maar al die nummer zijn gewoonweg een genot voor het oor! ‘Romanov’ is de derde track daarvan en ik krijg er geen genoeg van. Ook al issie aan de korte kant, het gaat weer alle kanten op! Het is zoals ik Soviet Grass ook wil horen. Puur, rauw, vol energie en ontzettend goed! Wat psychedelische vleugjes en dan knalt het los. Daarbij is het eigenlijk ook heel catchy.
Dit is een band wat voor niemand iets onder hoeft te doen en ik hoop ook oprecht dat ze meer en meer naam gaan krijgen. Niet alleen binnen hun eigen Belgische landsgrenzen maar ik wil ook een duit in het zakje doen door in Nederland te promoten.

Laat gaan… Laat gaan… Soviet Grass is on your way!

Vorig artikelPapa Roach – HELP
Volgend artikelCyanna Mercury – Horse Dark As Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in