bbc
De BBC komt altijd in december met een lijstje waar ze denken dat deze artiest/band veel van zich kan laten zien in 2015. Uiteraard heb ik alles even beluisterd en zitten zeer zeker wat toffe dingen bij. Ik ga niet hier als een voorspeller in mijn glazenbol kijken en zeggen dat een bepaalde artiest/band het 100% zeker gaat maken… Ik vertel wat MIJ tof lijkt en wat JULLIE wel eens kunnen gaan luisteren!

 • Kwabs – Walk.
  Als je het nummer hoort zeg je meteen: OOOHJA. Kwabs is van origine een Ghanees maar is nu woonachtig in London. Hij is echt iemand met veel soul in zijn stem en met een enorme vleug popsound erbij, daarbij zijn uitstraling. Het maakt hem een echte artiest. Heerlijk.
 • Låpsley – Station.
  Een dame uit Liverpool terwijl als je de naam ziet aan Ijsland of iets dergelijks denkt. Het is elektronische singer songwriter muziek. Heel rustig maar wel heel helder. Ze is pas van 2013 bezig maar stond in juni dit jaar al het BBC Introducing Stage van Glastonburry. In januari komt een EP eraan!
 • Shamir – On The Regular.
  Tja uuuuuh.. Vanaf de eerste tonen was ik wel heel erg geïntrigeerd. Die koebel maakt het tof maar daarna gaat het los. Ik bekeek de clip en hoorde de stem. Ik wist NIET of het een gast of dame was. Ik moest het opzoeken. het is een gast uit Las Vegas en pas 20 jaar. Beetje a la Azelea Banks. Maar dan aparter, beter, vreemder.
 • Sunset Sons – Remember.
  Een kwartet bestaande uit Australiërs en Britten, woonachtig in Frankrijk. Hun sound is meer pop/country muziek en dan wel uptempo. Ik kan er weinig meer van maken dan dat ze toch een al een tijdje touren en zodoende nu ook bij de BBC sound van 2o15 geworden zijn. Luister maar, bevalt zeker.
 • Wolf Alice – Moaning Lise Smile.
  Ook hier een kwartet komende uit Noord-London. Maken alternatieve rock, hard met een zacht randje eromheen. Van 2010 al werkende om door te breken. In eerste instantie als duo en in 2012 werd het een kwartet. Toen kwamen ze ook al bij de BBC op de radar. Met dit nummer zullen ze meer harten sneller laten kloppen.
 • Years & Years – Take Shelter.
  Trio uit Engeland dat een mix maakt van elektro, pop en R&B. Intrumenten zijn alleen maar een synthesizer, basgitaar en keyboards. In 2010 begonnen met het avontuur, vanaf 2013 echt aan het doorbreken. Is 2015 dan het moment? Dit nummer, Take Shelter, heeft in ieder geval al de #1 bereikt in de UK Single Charts.
Vorig artikelRamses Shaffy – Laat Me
Volgend artikelAFTERPARTEES – Girls Like You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in