Terug na 12 jaar!

Wat twaalf jaar Camiel? Twaalf jaar duurde het voordat we een nieuwe officiële Soulwaxplaat te horen kregen!
Soulwax is een duo. Een Belgisch duo bestaande uit de broers Stephen en David Dewaele. Maar in die tijd hebben ze absoluut niet stilgezeten.
Waarschijnlijk kennen zeer veel mensen wel het wereldberoemde 2ManyDJs. Hiermee hebben ze veel inspiratie opgedaan evenals het ambitieuze Radio Soulwax en tal van andere initiatieven. Tot vorig jaar lag het Soulwax project eigenlijk op hun gat, netjes gezegd, in de koelkast. Maar ze keerden terug met de filmsoundtrack voor Belgica (onder de naam van een groot aantal van alter ego’s) en een tour. Door deze tour kregen ze dus die inspiratie. Tijdens de optredens namelijk stonden namelijk 7 muzikanten op het podium maar van die zeven waren het 3 drummers! Die gedachte hebben ze meegenomen en een geheel album weten te realiseren getiteld FROM DEEWEE.

Maar het gaat nu niet om het gehele album. Ik pik er gewoon een track uit! De track welke ik echt enorm verslavend vind en ik bij StuBru gehoord heb is ‘Missing Wires’. Het lijkt eigenlijk in eerste instantie op een enorme rock track maar na een tiental begint dit te veranderen. De beat komt erin en vanuit daar komen alleen maar fijne geluiden op ons af. Ontspannen zang erbij en het feest is compleet. Catchy tot en met!

Dit is dé perfecte mix van rock en dance. Iets waar de gebroeders zelf dus ook een voorliefde voor hebben. Top!

Vorig artikelWouter Mol – Ran Away From Distance
Volgend artikelBlack Honey – Somebody Better

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in