geboorteMijn lieve vriendinnetje is verloskundige en is sinds een klein jaar ook mede eigenaar van een praktijk. Vanuit daar krijg ik natuurlijk veel mee over het reilen en zeilen van de zaken. Natuurlijk niet in detail maar wel de dingen die vaak leuk zijn om te horen maar ook soms de minder prettige berichten.
Aangezien ik een muzieksite/blog heb, bedacht ik me.. Waarom maak ik niet een artikel waar ik het over nummers heb die met geboorte te maken hebben.
Natuurlijk hebben heel veel artiesten al nummers gemaakt over geboorte van (hun eigen) kinderen, het willen krijgen ervan of anders gewoon de ervaringen.
Ik zal hieronder een vijftal nummers beschrijven, wat de gedachte was van de artiest en daarbij ook een linkje naar de tekst om het allemaal nét iets meer te laten binnenkomen!

Bob Dylan – Forever Young.
Ik zal beginnen met de oudste van het stel: Bob Dylan – Forever Young. Bob Dylan heeft dit nummer geschreven toen zijn eerste zoon werd geboren, Jesse. Het is ook echt geschreven zoals in het nummer beschreven is: hij hoopt dat zijn kind sterk en blij zal blijven voor de rest van zijn leven. Toch was het in eerste meer als lullaby, een nummer wat makkelijk mee te zingen is voor kinderen. Dit nummer kan ook reflecteren naar ieder kind en niet alleen naar Jesse.
Prachtige vertolking, puur & eerlijk.
Tekst.

Creed – With Arms Wide Open.
De volgende alweer! Creed is eigenlijk een grunge band en dat is absoluut niet te horen op dit nummer. Het is een nummer wat geschreven is door frontman Scott Stapp. Dit is na aanleiding dat hij kreeg te horen dat hij vader zou worden. Luisterend naar de tekst voel je de eerlijkheid. Scott staat ervoor open en wilt niets liever dan er zijn voor zijn kleine. Voornamelijk in de Verenigde Staten is dit nummer een groot succes geweest vandaar dat het wellicht onbekend is voor de meesten hier. Toch een aanrader!
Tekst.

Kings Of Leon – Knocked Up.
And now something completely different! Kings Of Leon is natuurlijk bekend van Sex Of Fire en natuurlijk heeft dat er ook iets mee te maken maar Knocked Up is anders. Caleb, de frontman, kwam hier plots mee. Hij was aan het pingelen op zijn gitaar en de tekst rolde eruit. Waarom?
Hij zingt over het krijgen van een kind omdat hij eigenlijk bang is voor een relatie. Hij ziet zichzelf eerder een kind krijgen dan getrouwd zijn. Hij weet dat het wellicht tegenstrijdig is maar voor Caleb is dit meer logisch. En door het hebben van een kind is voor zijn gevoel de lijm wat een relatie kan helpen, kan redden of anders gewoon langer kan laten duren.
Vandaar de tekst, vandaar het hele fijne muzikale aspect en het gevoel. Het wordt geniaal vertolkt!
Tekst.

https://www.youtube.com/watch?v=FyF3GQoj2ho

Ed Sheeran – Small Bump.
Zwanger zijn, een kind krijgen… Dat is heel erg mooi. Maar dat een zwangerschap niet altijd goed verloopt brengt Ed Sheeran heel erg mooi. Small Bump gaat over een zwangerschap van een goede vriendin van hem maar helaas na vijf maanden kwam er een miskraam. Ed Sheeran zingt het vanuit de ik-persoon en ook dat het kind dus eigenlijk in vier maanden geboren zou worden… Het is zo persoonlijk dat je het onmiddellijk voelt en denkt dat het hem zelf overkomen is. Ik denk iedereen die een kind heeft of er een krijgt of anders gewoon een mens is… Dit wel kan voelen. Heel erg mooi, klein en gevoelig!
Tekst.

Elton John – Blessed.
Elton John? Kind? Ja, Elton John heeft ook een prachtig nummer gezongen over een kinderwens. Dat was nog voordat hij zelf kinderen kreeg middels een draagmoeder. Hij heeft dit niet zelf geschreven, Bernie Taupin is de schrijver. Hij had wel die kinderwens en uiteindelijk heeft Elton zelf natuurlijk dit allemaal zelf kunnen ervaren. Blessed gaat over een kinderwens. De gedachte om bijvoorbeeld het vasthouden ervan, het steunen en gewoon samen zijn. Het overdonderen van liefde. Dat allemaal wordt wel echt prachtig gebracht door Sir Elton John zelf. Iedereen kan zich erin vinden: in de toekomst of als je net een kind hebt gekregen of misschien wel als ie wat ouder is: de liefde en trots zijn om een mama of papa te zijn.
Tekst.

Vorig artikelFlying Horseman
Volgend artikelBloYaTop – Fever

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in