SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Donna Blue
Nog een maandje geduld, maar dan hebben we (eindelijk) dat debuutalbum van Donna Blue te pakken! Na 3 EP’s werd het ook wel tijd… ‘Dark Roses’ is de titel en van wat we al hebben gehoord is het precies zoals we Danique van Kesteren en Bart van Dalen kennen. De mysterie, de jaren ’60 invloeden, de unieke muzikale inlijsting.. Zoals Donna Blue is er maar één, oprecht! Ook ‘A Lover In Disguise’ is weer onmiskenbaar goed. Filmisch, een soundtrack van een jaren ’70 film zou zomaar passen. Intrigerend van de eerste tot de laatste seconde. Meesterwerk, wederom.

Huub Prins
De kans is (nog) niet te verwachten dat je deze naam al kent. Daar gaan we verandering in brengen! Huub Prins is namelijk het alter ego van Elias Elgersma, wellicht wél bekend van de bands The Homesick of Yuko Yuko. Toch is dit niet geheel nieuw want heeft Huub, laten we dat maar zeggen, zijn 4e(!) album gedropt. Nederlandstalige muziek met eigen gebouwde beats. Denk aan de jaren ’80 en qua teksten is het vooral in de ik-vorm geschreven. In de spiegel kijkende en vanuit daar de tracks geschreven. ‘Hoofdpersoon’ zit vol interessante nummers. Duik erin met ‘Hink Stap Sprong’!

Jasper Schalks
Muziek met een kop en een staart, met een verhaal. Daar staat Jasper Schalks toch om bekend. In 2018 bracht ie een album uit en werkt ie gestaag aan de opvolger ‘Sand This Storm’. Daarop komt sowieso ‘Burying The Hatchet’, een mooi ingetogen nummer met wederom een verhaal. Een track wat gaat over hoop, de hoop om met je oud geliefde op een normale manier om te kunnen gaan, zonder alle emoties die los kunnen komen. Dit in een americana jasje omlijst. Oh én, zijn moeder vindt het een mooi nummer. Nu helemaal overtuigd, toch? Gewoon luisteren.

Holi Fools
NIEUW! Gloednieuw zelfs! Maak kennis met Holi Fools, een duo bestaande uit het koppel Ruud Fieten (bekend hier op CamielMusic!) en Romee Cooler. Vers van de pers met de track ‘Slow Lane’. Het is allemaal volledige DIY, alles in hun eigen minitopia in Den Bosch. Daarbij houden ze er voornamelijk ervan om alles heel rustig aan te doen. Iets wat ook tekent voor deze track; Het gaat over niet meedoen aan de ratrace en de tijd nemen om aandacht te geven aan alle verhalen die zich om je heen afspelen. Iets wat nu, in deze tijd, niet geheel vanzelfsprekend is. Stay tuned!

Kymara
Kymara is geboren in Utrecht maar woonachtig in Brighton. Ze ademt de soul maar probeert ook buiten de lijntjes te kleuren. Ze timmert ontzettend hard aan de weg. Dat zal nu des te beter lukken door haar nieuwste wapenfeit ‘Trippin’. Daarbij komt in juni haar EP uit, dus het beloofd veel goeds. Iedereen kent het wel, waar dit nummer over gaat: het herkenbare gevoel van zelfmedelijden nadat je het de avond daarvoor weer net te gek hebt gemaakt. Of het nou met drank is, of wellicht met drugs. Uiteindelijk heb je ook wat zelfmedelijden. Dit vertolkt Kymara ontzettend sterk!

Graeme James
Deze artiest uit Nieuw-Zeeland kun je het beste vertegenwoordigen als alleskunner. Afgelopen najaar (en beetje deze maand) heeft hij meegedaan aan de Popronde en deed dit (voornamelijk) solo door te spelen op alle snaarinstrumenten en dit te loopen. Dus via viool, gitaar, banjo, mandoline of bas ervoor zorgen dat zijn muziek voortgaat. Nu heeft hij in 2020 een project gestart om elk seizoen te koesteren en daarover te schrijven, ‘Seasons’ is ontstaan en zit vol nummers die een oprecht verhaal vertellen. ‘All The Lives We Ever Lived’ is daar één van. Magistrale folk muziek!

Vorig artikelTim Knol – Whole New Light
Volgend artikelBoaz – Midnight Train

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in