SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Lukas Batteau
Je kunt het zonder meer een wereldreiziger noemen: opgegroeid in Zuid Korea, Amerika en Nederland maar zijn vastigheid werd de gitaar en stem. Onbekend? Kan, mag. Maar check ‘Telescope’ eens. Toch gaat het vandaag over zijn album; wat daarvoor een EP was. ‘While I Was Sleeping’ is gevormd door de lockdowns en het gevoel wat bij Lukas opkwam. Verlatenheid, vervreemding maar hoopvol uitkijken naar beter. Hij brengt ons pop, soul en dat rauwe randje in zijn stem is absoluut genieten. Als je ‘Rainbow’ hoort, krijg je alle elementen eigenlijk in één keer te horen. Hoe dan ook de moeite waard.

Deborah Parlor
Een jaartje geleden kwam deze dame al eens voorbij op de website en gelukkig krijgt het een vervolg. Deborah Parlor dropt een fijne single vol pop, americana en country. Ze heeft ‘Anybody Else But Me’ in november opgenomen in Nashville en dat samen in een schrijfproces met Maria Christensen en Lamont Coleman. De connectie was er naar het schijnt onmiddellijk en dat hoor je dus ook! Deze track gaat over het verbergen die je eigenlijk bent maar bovenal op gemak stellen, de kracht, moed en kameraadschap brengen. Dit lukt zonder meer met die ontzettend pure stem van Deborah.

Anna Nita & Kijk Een Ster
De eerste van een volledig album! Deze samenwerking tussen Anna Nita en Kijk Een Ster gaat een mooie worden, dat is eigenlijk meteen duidelijk. Anna Nita is verantwoordelijk voor de zang en tekst en Kijk Een Ster, wiens echte naam Brendan Gijzen is, is de producer in dit plaatje. Het ademt soul, het ademt jazz, het ademt klasse. ‘I Feel You’ is een track wat je een steuntje in de rug moet geven: je wetenschap dat iedereen door dalen heen gaat maar ook pieken heeft maar hoe dan ook nooit alleen staat! Dit wetende, dit horende droom je weg en voel je inderdaad die kracht.

Jick Munro and the Amazing Laserbeams
Het is stiekem wel iedere keer een feest om iets te horen van dit gezelschap. Ze hebben lang, lang, lang geleden de eer gehad om Pinkpop te openen en gelukkig hebben ze de mogelijkheden aangegrepen om door te pakken. Echter, ze hadden ook last van The Bug afgelopen jaren dus duurde het langer voordat nieuwe muziek kwam. Tóch, zo voor het festivalseizoen, zijn ze er weer! Natuurlijk zit het vol bluegrass, folk, blues, rock & Americana en die energie zit er enorm in tijdens ‘Where I Belong’. Live spelen gaat ook gebeuren. Gigs tijdens Koningsnacht, Koningsdag én Bevrijdingsfestival.

Ismena
Eigenlijk had haar releaseparty voor het debuutalbum in de DB’s in Utrecht al een paar keer moeten plaatsvinden. Nu dan eindelijk op 16 april gepland! Ismena, wiens volledige naam Ismena Goossen is, is niet bang om de term dark-indie te gebruiken om haar muziek te beschrijven. Het is donker maar helder tegelijk. Hoe? De sound van haar stem is heel puur maar luisterend komen we terecht in duistere thema’s. Des te knap dat je dit zo sterk kunt vertalen dat het ook aangrijpt. ‘Until We Part’ heeft acht tracks erop staan en deze hebben stuk voor stuk een kop en een staart.

CLAU
Rustig aan opbouwen, dat is iets wat CLAU doet. Claudia Willemse, haar echte naam, heeft afgelopen jaar haar eerste single ‘Waterfall’ uitgebracht en ondertussen kunnen we naar ‘Angels’ luisteren. Deze Arnhemse is een singer songwriter en wilt met haar muziek mensen inspireren maar ook helpen met het verwerken van emoties. Dat laatste geldt voor ‘Angels’, het gaat namelijk over iemand die er niet meer is. Ze schreef het voor haar overleden oma, maar uiteindelijk kan dit gelden voor iedereen. Het is dromerig, het is puur, het is pop maar wel ook met elektronische elementen. Het versterkt elkaar!

Vorig artikelGumbo Kings – Changes Somehow
Volgend artikelThe Haunted Youth – Shadows

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in