SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

GRAMS
Zegt je deze naam niets? Oei oei oei. Nee, geintje. Het is echter wél van een artiest die ontzettend bekend is in ons Neerlands kikkerlandje maar ook zeker in het buitenland wat stappen heeft gezet: Joshua Nolet van Chef’Special! Dit doet ie niet alleen, het is een viertal met daarbij David Jan Bronsgeest als regisseur en Bart Possemis & Max Oude Weernink als producers. ‘Gucci Pants’ is het eerste wapenfeit want er is al verklapt dat er meer zal komen. Het is in ieder geval even om los te gaan, de crazy kant eruit te gooien ná deze periode!

Jack Vamp & The Castle Of The Creep
Nog weinig uitgebracht, want dit is pas hun 2e single, maar desondanks al genoeg naam en faam opgebouwd. Denk dan aan mainstage Rock Herk! Dit vijftal bestaande uit mister Jack Vamp; Arthur Boussiron en Castle Of The Creep; Lukas Hellings, Jasper Vanden Bossche, Ruben Brems & Nick Caers laat zeer energieke en eigentijdse indierock horen. ‘Felix The Cat’ gaat over persoonlijke emotionele groei, over vastzitten in het leven en ondanks alles toch verder gaan. Dat allemaal in een dansbaar, catchy jasje. Op naar dat debuutalbum.

Nikki & The Waves
Dat de ‘kennismaking’ al twee jaar geleden is geweest, moeten we even vergeten. Maar Nikki & The Waves bleef op de radar. Toch werd het na die ‘kennismaking’ werd het verdacht stil. Mooi dat het nu tijd is voor een nieuwe track. Dit gezelschap met Amsterdamse Nikki Milla, heeft de wortels in Liverpool geplant en maken een mix van dreampop en indie. ‘online chess’ heeft naast de bekende stijl ook wat funk invloeden, natuurlijk een toevoeging als de zomer je tegemoet komt. Naar het schijnt een opmaat naar een nieuwe EP. Mooi!

Darlyn
Deze vijfkoppige formatie heeft een mooi palmares op hun naam staan. Toch is de gehele periode, we weten wel welke, ook voor Diwa Meijman, Wessel Herbschleb, Wouter Tuinhof, Guido Nederstigt & Remy de Boer eentje geweest waar ze weer dingen konden uitproberen, nieuwe stappen konden zetten. Dat is te horen ook! Met hun heerlijke mix van indie, folk en invloeden uit de jaren ’70, maken ze er iedere keer een Darlyn sausje van. ‘Because Of You’ verteld volgens Diwa een verhaal over het terugvinden van kracht en zelfvertrouwen.

Courtesy
Het internet is een mooi medium. Social media soms nog meer. Zodoende kun je bij mensen die je volgt wat andere artiesten zien, áls ze ook van muziek houden heet dat. Zodoende uitgekomen bij Courtesy, een duo uit Chicago bestaande uit Drew Ryan & Kirk Rawlings. Ze maken een mix van elektronica, ambient en pop. Het is zonder meer een aparte combinatie én klank maar het heeft absoluut iets. Sinds 2009 hobbelen ze al rond en ondertussen staan er drie albums op hun naam staan, de laatste uit november met oa ‘Shell Shock’.

Tygo Ulta
Een maandje geleden brachten Jelle Schoneveld en Olaf Kroon hun debuutsingle uit. Het was echter niet het debuut in de muziekwereld want ervaring zit er al op bij deze Arnhemse jeugdvrienden. Toch duurde het zo’n drie jaar voordat er vanuit Tygo Ulta muziek werd uitgebracht. Qua sound is het een mix van elektronische vibes maar ook indie elementen die klinken. Jack Garret meets Caribou. Check deze en je snapt het onmiddellijk. Tevens een perfecte opmaat hun debuutalbum wat eind van deze maand komt: ‘Supersuit’.

Vorig artikelNicolaas – Say Hi
Volgend artikelRammstein – Zeit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in