SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Vendetta Drive
Vendetta Drive is een naam die altijd wel is blijven ronddwalen. Een kennismaking is geweest ver voor The Bug, in Sittard in café de Hollande. De heren maakten indruk! In december dropten ze dan (eindelijk?!) hun debuutalbum. Deze bluesrock formatie mag er trots op zijn! 9 tracks die afzonderlijk van elkaar goed staan maar absoluut één geheel vormen. Dit viertal mag de wei weer in, want deze muziek vraagt erom om te voelen, mee te deinen en voor hen los te gaan! Check de openingstrack ‘Move’.

AVÉ
Maak eens kennis met Luca Avé, een muzikant die ook zijn ding doet bij Solomon State, ongeveer een jaartje geleden voorbij gekomen op CamielMusic. Dit project is echter compleet verschillend! Denk aan jaren ’80 sound, dance meets electro vibes. Het heeft een heel fijne energie, niet te gek maar wel waar je in een fijne flow terecht komt. Van die zomerse avonden op festivals, zonsondergang en dit op de achtergrond. Niet slecht toch? EP is onlangs uitgekomen, check zijn debuutsingle ‘For You’.

Benjamin
Hoewel Noah’s Ark een standaard pagina is wat wordt gecheckt, past niet iedere track/artiest in het straatje. Smaken verschillen. Benjamin trok echter meteen de aandacht! In de lockdown dropte Benjamin korte tracks via Insta en TikTok, met succes. Dus tijd voor meer, 1e single ‘Donkerblauw’ is hier en album komt eraan. Met ouders als psycholoog zijn thema’s als zelfbeeld, relaties en depressies bijna logisch te noemen. Dit allemaal verwerkt in een recht-toe-recht-aan benadering maar wel in een pop jasje.

Dirk Wolf & The Ghostwriters
Hoe het van een solo project naar een band formatie kan gaan! Dat ondervond Dirk Wolf die samen met Jesse Munnik en Kevin Hellema nu een fijn trio vormt. Eerst DIY maar nú een sterk front. Er is vorig jaar wel een EP gedropt maar nu heeft een échte track het levenslicht gezien. Het is melodieuze rock die absoluut wel neigt richting Stone Temple Pilots, iets wat de heren ook zeer zeker niet zullen ontkennen. Een song die zeer zeker alle facetten laat horen, van complete zang naar sterk muzikaal ‘geweld’.

praam
Een naam die debuteert is praam oftewel Nanne Praamstra, een pianist die afgelopen twee jaar online al veel furore heeft gemaakt maar nooit live heeft kunnen doen. Er zijn al 3 albums uitgebracht en #4 komt eraan; ‘between two poles’. Dit is een ode aan de stille meerderheid, de stemmen die we niet of te weinig horen, die weerstand bieden aan de druk van polarisatie. Best wel passend in deze tijden, niet? Luister ‘að muna’, Ijslands voor onthouden. En dan voornamelijk onthouden waar je vandaan komt.

Sir Bash
Een act die zo’n twee jaar geleden voorbij is gekomen maar vervolgens niet meer veel gedaan heeft is Sir Bash. Dit viertal bestaande uit Bas Coenen, Peter-Paul Timmermans, Tommie Korsten & Derk Verhaegh had echter met ‘Riddance’ en ontzettend toffe track gedropt maar nu zoveel verder is er pas een derde nummer.. ‘With You’. Deze mag niet ontbreken op 4S! Een fijne rock track die genoeg muzikale klasse herbergt. Het is opzwepend, krachtig én zo’n zeven minuten lang! Maar je denkt geen moment, nog steeds?!

Vorig artikelBeachdog ft. Robin Piso – Good Morning
Volgend artikelRemko Kühne – La Brise Du Nord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in