SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Nagasaki Swim
Het sluimert een tijdje op de achtergrond; het schrijven over de ontzettend fijne muziek van Nagasaki Swim. Dit Rotterdamse gezelschap, waar Jasper Boogaard de grote spil is, heeft vorig jaar het album ‘The Mirror’ uitgebracht en afgelopen mei was er al nieuwe muziek. Gelukkig was dat niet zomaar een track, nu is ‘Eternal’ daar. Zoals ze het zelf omschrijven is de stijl, indierock & emo-folk. Dat klopt volledig! Het is puur, melancholisch, dromerig. Door het ritme wat de band ons laat horen, dein je eigenlijk onmiddellijk lekker mee. Groots zonder extreme uitspattingen!

Benjamin
Toen zijn debuutsingle ‘Donkerblauw’ in september uitkwam, werden de oren meteen gespitst. Wat een toffe, pure en aansprekende rap en pop muziek maakt deze man! Het is ook vanaf woord één helemaal te volgen, helemaal helder, oprecht tot en met. Nu ook met zijn nieuwste track ‘Kansen’ is het precies zoals eerder genoemd. Als je ‘m zou vergelijken met het debuut is dit wel iets dynamischer, iets meer met zang waardoor de energie ook wat meer over komt. Maar de tekstuele klasse die Benjamin hier wederom etaleert… Niet voor niets zit hij bij het label Noah’s Ark.

Rats and Daggers
Raken we snel uitgepraat over Rats and Daggers? Hell no! Dit drietal bestaande uit Imara Speek, Sander Koene & Camilo Ulloa laten de afgelopen tijd iedere locatie op hun grondvesten trillen met hun recht toe, recht aan punk! Hun vinyl is uit! Want deel II ‘Rats’ is ook uitgekomen dus de EP is compleet! Die kant heeft ook drie tracks erop staan waar we ‘Wannabe’ er uitlichten. Dit is een typische Rats and Daggers song waar alle furie en power in zit die we willen horen. Het gaat overigens over het te lang in een slechte relatie blijven zitten en natúúrlijk is er een kleine knipoog naar de Spice Girls!

Josh Island
Deze man moet gewoon wederom in deze rubriek voorbij komen omdat het gewoonweg muziek is waar je je fijn van gaat voelen. In augustus bracht Josh Island ofwel Josh Oudendijk nog de single ‘Make It’ uit maar nu mogen we ‘Pennies From Heaven’ beluisteren. Een heel pure song vol melancholie en de folk sound die we gewend zijn van Josh. Het is een nummer wat gaat over het koesteren van ieder moment en het afvragen hoe het leven zou zijn als de tijd stil zou staan… Niet alleen de stem valt op overigens, de gehele omlijsting klopt van begin tot eind.

Loupe
Sommige formaties hoor je en denk je; dát is…! En ja hoor, daar valt Loupe absoluut onder. Oké, ze zijn wel wat veranderd, gegroeid en eigentijds geworden maar het fijne van Loupe is de puurheid, het indie gevoel, het pure en heldere geluid. Nadat ze vanuit Dakota door zijn gegaan in Loupe hebben ze nooit meteen afgevraagd: wat kunnen we anders aanpakken? Maar de tijd leert het en nu is het allemaal veel gelaagder, strakker en bovenal écht Loupe. Deze nieuwste single ‘Lonely Dance’ staat als een huis en het is de opmaat naar het album wat we volgend jaar mogen verwachten!

MICH
Een tijdje terug was er plots weer nieuwe muziek van MICH en meteen ook een bekendmaking dat er weer een album op ons staat te wachten. YES YES YES! ‘A Hassle’ en ‘Back To Bed’ mochten we al beluisteren en dat waren beiden typische MICH tracks waar de vrolijke, energieke sound terugkomt. Mix van shoegaze, new wave, indie en dat in een eigen jasje. Maar nu hebben we de titeltrack te pakken: ‘Nuts’! Deze is iets rustiger, iets meer sleazy maar heeft wel de samenzang, de bepaalde flow, de easy going vibe. Ondanks de kou krijg je altijd warme gevoelens als je dit hoort!

Vorig artikelWodan Boys – Bells
Volgend artikelBumble B. Boy – Klutz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in