SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Holi Fools
Eerlijk? Nog voordat er één noot was gespeeld, was het een succes. Tweeledig overigens; het nummer gaat over de kip van Romee en Ruud, dat is al best wel uniek dat er een track over een kip wordt gemaakt. Maar de keerzijde is die kip ‘Dicky’ helaas is verdwenen zo’n twee jaar geleden, op mysterieuze wijze uit hun tuin in Minitopia. Het is de tweede track van Holi Fools, ‘Dicky Come Over’ en ook dit is weer een mooie, vertellende folk song. Puur, eerlijk, klarinet erbij, extraatje op trompet door Tybee van den Roovaart.. Het is weemoedig en puur, mooi!

Lisa Ploeger
Ochja, houden we het gewoon in stand? Fashionably late? De vorige track van Lisa die voorbij kwam op CamielMusic was al een tijdje uit en nu is het zelfs tot EP omgeturnd. Hoe tof? Haar laatste track (uitgebracht) is de eerste op ‘Dear Diary’. ‘Without You’ is daarvan de titel en is een track wat gaat over het loslaten van de persoon waar je lang van hebt gehouden, maar die je keer op keer aan het lijntje heeft gehouden. Maar wanneer dit is gelukt, voel je je de sterkste persoon op aarde. Het is weer vol roots meets country en alles met die ontzettend goede stem van Lisa! Top!

Suzy V
Als je in de veronderstelling bent dat er al eens iets van Suzy V, Suzanne ten Brink, op de website zou hebben gestaan en erachter komt dat dit niet zo is… AI! Maar hier maken we het goed. ‘New Moon’ klinkt als vanouds; vol folk en indie en dat allemaal omlijst in een Siciliaans jasje, de roots van haar moeder. Vol energie, puurheid van de stem van Suzanne en dan de muzikale omlijsting maakt het anders dan menig andere artiest. Dat ze in het voorprogramma heeft gespeeld van Blackbird is niet gek, het heeft absoluut gelijkenissen en daar mogen beiden trots op zijn!

Fleur
Erom draaien doen we niet: de Franse taal zijn we niet meteen heel machtig… Maar je kunt wel door de zang en door de sfeer geraakt worden door de muziek. Nou, dat doet Floor Henkelman oftewel… Fleur! De jaren ’60 stijl druipt er natuurlijk van af, ze ademt het. Haar album ‘Bouquet Champêtre’ is nét uit en ze heeft hier samengewerkt met Arjan Spies en Paul Zoontjes (Simon Keats) van The Kik, het is een meesterwerkje geworden. ‘L’adieu’ pikken we eruit; het heeft de mix van puurheid, uptempo en eigenheid. Het valt extra op op dit album met in totaliteit 10 tracks.

Oliver Pesch
Gloednieuw? Nee. Maar wel gewoon eentje die je moet beluisteren. ‘You Found A Lover’ van Oliver Pesch. Oliver reist nog even rond met de Popronde waar hij een ontzettend graag geziene (gehoorde) gast is en dat tegelijkertijd ook in allerlei verschillende formaties: van solo tot full band met daarin maar liefst 7 muzikanten inclusief 2 backing vocalisten. Ook nu is het vol van geluid: pop meets americana en dat absoluut in een storytelling geheel. Misschien verklapt de titel het een beetje: het gaat over een heartbreak en het loslaten. Niet voor niets in januari op Noorderslag!

Rilan & The Bombardiers
Het is al 10 jaar geleden toen deze verschijning ten strijde trok. Gewapend met ernstig goede muziek, een geweldig afrokapsel én ook meteen veel airplay. ‘Wanna Dance’ was de favoriet maar ‘Walking On Fire’ was een groter succes. Rilan Ramhane, zijn echte naam, ging gestaag verder en dat lag hem geen windeieren. Echter bleef die échte nieuwe kneiter uit. Gewapend met zijn pop ’n soul jasje en unieke stem klinkt ‘Drowning’ nu weer ouderwets uit de speakers. Dromerig, puur om halverwege een rap stukje te implementeren wat het weer anders maakt dan vroeger. Fijn!

Vorig artikelCrooked Steps – Casse-Toi
Volgend artikelSven Ross – between you and me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in