SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Tramhaus
Wat goed is, komt snel. Nou, Tramhaus is daar 100% één van. Dit Rotterdamse vijftal maakt furore en hebben dit jaar al op grote festivals als BKS en Lowlands gespeeld. Master! Na even te hebben moeten wachten (stiekem lang), hebben ze dan nu hun EP ‘Rotterdam’ uitgebracht met daarop vier tracks. Met hun uitgesproken punk sound denderen ze iedere keer keihard door en ‘Amour Amour’ is daar wel een duidelijk voorbeeld van. Man man man, hier lijkt wel alles te kloppen. Het schuurt, het is rafelig, het is hard maar zelfs catchy (mogen we dat zeggen?)! Standje burenruzie!

CYNN
Dat de Popronde weer genoeg goede acts in de spotlights zet is wel duidelijk. Máár het zijn ook vaak super leuke mensen! Tijdje geleden kwam CYNN, Cynthia Weiss, al voorbij op CamielMusic en daar wordt nu (terecht) een vervolg aan gegeven. ‘hush hush’ is de nieuwste single en dit is een feel good ‘sad’ song wat gaat dat je eigenlijk met niemand wilt praten. Dat ze muzikaal is, is wel duidelijk want ze doet alles zelf: met een loopstation en alles daaromheen zodat het allemaal heel eigen is. Ook nu maakt ze het waar, de puurheid druipt ervan af en dat is knap in een elektronisch jasje.

Cashmyra
De eerste kennismaking staat nog in het geheugen gegrift: wat een bak herrie! Positief he?! Nu hebben Cashmyra (Rozendaal) en Djai-Mac (Wolthof) nieuwe muziek gemaakt en lijkt het allemaal iets meer gelaagd, iets persoonlijker te zijn geworden. Desondanks blijft het onvervalst hard op momenten. Een extraatje is dat niet alleen Cashmyra nu te horen is op zang maar ook Djai-Mac waardoor je wel al anders gaat luisteren. ‘Los Vast’ gaat over het gevoel te willen voldoen aan het beeld van anderen. Het is een opmaat naar een EP wat de titel ‘Privé’ krijgt en in het voorjaar zal uitkomen.

doordezonverrast
Debuut! Maak kennis met Judith Brink, een Arnhemse singer-songwriter die met haar Nederlandstalige muziek eigenlijk ook meteen heel visueel binnenkomt. Want het is muziek gemaakt vanuit eigen perspectieven, vanuit eigen ervaringen. ‘Hoge Bomen’ is de eerste single en heeft een duidelijk verhaal. ‘Welke keuzes je ook maakt in je leven, welk pad je ook bewandelt, het komt altijd
ergens vandaan; de omgeving waarin je opgroeit. Dus als je anders bent dan ‘de rest’, en ergens in op valt, wie heeft die keuzes dan eigenlijk voor je gemaakt?
‘ De muziek spreekt voor zich.

Litzberg
Het ging zo goed, zo hard, zo fijn voor Litzberg! Het debuutalbum ‘In My Head’ werd geweldig ontvangen en er waren ontzettend veel toffe én grote shows. Maargoed, toen stak dat verdomde virus stak de kop op. Bij de pakken neerzitten deed Mathijs Peeters echter NIET. Deze van origine Limburgse Utrechter is stoïcijns doorgegaan en dropt nu de tweede single. Deze zal zeker en vast op het komende album komen te staan. 2023? Let’s hope! ‘Sometime Soon’ heeft een aanstekelijke sound, vol branie en energie die net als voorganger ‘Delete And Start Again’ graag nog eens beluistert.

Amber Kamminga
In 2019 kwam ze door mister IndieVibes oftewel Jelle van der Linden in beeld. Amber Kamminga is de naam en destijds was ze al volop bezig met het maken van muziek en nog steeds! Gelukkig maar. Daarom ook terecht dat ‘Somewhere Next Year’ even in de spotlights wordt gezet. Country, pop elementen en een duidelijk onderwerp: Het gaat over haar lange afstandsrelatie in kersttijd. In 2020 was daar opeens The Bug en konden heel veel mensen niet bij hun geliefde zijn met kerst. Zo werd het opeens universeel om niet bij elkaar te kunnen zijn met kerst. Mooi vertolkt!

Vorig artikelSolomon – The Box
Volgend artikelFIEP – Lola

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in