SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

CHARLOT
Je hebt muziek die je meteen tof vindt, die zoveel brengt dat je het veel vaker moet én wilt beluisteren. Nou, dat is CHARLOT. Het is het project rondom Lotte Mulder. Hun EP ‘Better When It’s Dark’ was een schot in de roos en het is niet meer dan logisch/terecht dat ze nu meedraaien in de Popronde karavaan. Wat is het live GOED! Óok nu nog nieuwe muziek want met ‘Caged Birds’ laat ze toch weer hun eigen identiteit horen: klassieke elementen maar daaromheen flink wat elektronische klanken en het groots maken van een song is eerder normaal dan uitzondering. Nieuwe EP in maart!!

PEER
Ze zijn er weer hoor! De vier boys uit Middelburg. Ze hebben na hun album in 2019 even een pas op de plaats gezet en nu is er dan daadwerkelijk nieuwe muziek! ‘Thinking About You’ is een song dat gaat over het verlangen naar vastigheid en zekerheid in een relatie. Dat kan overigens in elke relatie zijn wat je je maar kunt bedenken. Het heeft weer een lekkere rock maar tegelijkertijd ook pop sound gekregen waar je van kunt zeggen, en zelf zeggen ze het ook, het is gelikter, classy. Dit is overigens de eerste single in een reeks van drie die PEER zal droppen en meteen een opmars is naar een nieuwe EP.

Imre
We kunnen al kanten op gaan in deze rubriek en ook iedereen een podium geven. Dus maken we deze week kennis met Imre. Het kwartje viel echter iets later, Imre is namelijk ook ‘part of’ Penvriend, een Popronde act dit jaar. Met de track ‘What Happened With Jessie Brown’ debuteert ze echter solo. En pure, ingetogen indiefolk sound waar het gaat over het opdoen van een masker, jezelf anders voordoen, in de hoop dat de ander je dan wél ziet. Dit allemaal in een mooi muzikaal jasje: ritmisch ontspannen maar strak, fijn gitaarspel en dan die heldere stem van Imre erbij. Sterk!

Jack and the Weatherman
Tjonge, eigenlijk gaan Berry Krikken Sebastiaan Weerman, de twee mannen achter Jack and the Weatherman, echt al een lange tijd terug. Popronde 2014 met de track ‘Free’. Dát was de start van heel erg veel moois. Destijds echt als tweetal, uiteindelijk hebben ze wel een band rondom hen geformeerd maar hun pop, reggae, akoestische vibes waren iedere keer raak! Ze hebben echter even een rustige tijd gehad en komen na vier jaar met ‘Starlight’. Je herkent de stem van Berry instant maar ook de gemoedelijke sfeer die ze creëren. Het is een ode aan hun eigen vriendinnen, een liefdesbetoog.

Vic Willems
Eigenlijk draait hij al jarenlang mee want in 2016 won hij al De Grote Prijs Van Nederland. Maar komend jaar wordt het écht menens. ‘Wachten Tot Het Fout Gaat’ is namelijk de aftrap tot meer, veel meer! Niet alleen de titel van dit nummer maar ook album mét nog meer in het verschiet! Zijn Nederlandstalige songs en dan in de mix van singer songwriter, pop en zeer zeker elektronische elementen maakt het allemaal heel erg luisterbaar, melancholisch maar ook weer herkenbaar omdat je het zo goed kunt volgen. Het is ook niet voor niets dat hij bij Excelsior Recordings zit, perfecte plek voor deze muzikant!

Blackbird
Wat is die stem van Blackbird toch heerlijk he?! Sinds het eerste moment dat ze in de spotlights kwam te staan overtuigde ze meteen en dat doet ze nog steeds. Haar self-titled stamt uit 2020 en ondertussen mag ook wel weer nieuwe muziek komen. ‘Built And Broken’ lag al een tijd op de plank (2019) maar heeft toch drie jaar nodig gehad om af te maken: het is een persoonlijke song die veel waarde heeft. Natuurlijk een muzikaal arrangement waar je U tegen zegt en waar je weer helemaal in kruip. Er komt zelfs een EP aan! In februari krijgen we veel meer te horen!

Vorig artikelMax Poolman – Nothing Stops A Rambling Man
Volgend artikelBARTH. – on a sunday

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in