SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Moss
Als er iets nieuws is van Moss, is het bijna gewoon een must om dit dan te delen met de mensheid! Want ze komen na hun geweldige album ‘HX’, wat uitkwam in april, nu alweer met een EP! Deze EP met de titel ‘HX DLX EP’ (niet moeilijk te raden wat het betekent), bevat drie tracks die eigenlijk een aanvulling zijn van dat eerdere album. We pakken de middelste van de drie. ‘The Way You Are’ heeft namelijk iets speciaals, iets anders. Het heeft een lekker ritme te pakken, heeft toch wat donkers maar door het repeterende ook weer hypnotiserend. Eigenlijk is het in totaliteit gewoon Moss, oftewel klasse.

Violet’s Tale
Het is allemaal gestart als duo met Edith Spies-Wawrowska en Jeroen Rabeling als basis in 2014 maar ondertussen is het ‘gewoon’ een band want Stef Eggen & Stephanie Habets-Heuperman zijn erbij gekomen. Nu zijn ze na een lange stilte, guess why?, helemaal terug op het muzikale front. Met ‘Driving To Texas’ knallen ze erop los met hun country en americana sound maar wel eentje die kan knallen. De stem van Edith is helder en krachtig en de power van de band doet hier niet in onder. Het is een opmaat naar meer, want ‘A Thousand Miles from Nowhere’ is de titel van een plaat!

Cosmic Crooner
Daar issie weer hoor! Joep Meyer blijft maar komen met geweldige songs. Met zijn eigen benoemde Doowop Space Pop is het jaren 60 en 70 wat de klok slaat en dat is op ‘Tema di Filippo’ niet anders. Het lijkt wel alsof je in een film terecht bent gekomen als je deze beluisterd, maar dan wel een zwart-wit spionage film. Uiteraard is de afwisseling van het muzikale aspect samen met de stem van Joep weer uitmuntend. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het wegheeft van Alex Turner van de Arctic Monkeys, zeker dan het laatste werk wat uitkomt. Met andere woorden: internationaal goed!

Yves Paquet
Kennis maken met Yves Paquet, een Belgische songwriter met Braziliaanse roots. Hij heeft al een muzikale carrière opgestart in Brazilië en dan meer in de indie-scene om vervolgens met megasterren in zijn thuisland samen te werken. Maar uiteindelijk in België beland en ook daar eerst samengewerkt met oa The Subs en Aeroplane. Afgelopen jaar was het tijd om solo weer aan de slag te gaan en het is een mix geworden van pop, folk en klassieke invloeden. ‘The Conquerer’ is zijn nieuwste wapenfeit en hier krijg je het allemaal op een presenteerblaadje. Warm, dansbaar maar ook fragiel tegelijk.

JOASH
Inspiratie ergens vandaan halen kan in feite overal. Vanuit een relatie, locatie, overlijden maar ook film of zoals JOASH heeft een serie. ‘Stranger In The Night’ is namelijk geïnspireerd door de Franse serie Lupin. Het komt eigenlijk hier op neer: ‘hoe veel mensen aan het verkeerde eind trekken en te gefocust zijn op geld en macht.’ Dit wordt muzikaal goed uitgevoerd door Joash Korfker (zijn volledige naam) samen met en Gideon de Kruif. Het heeft duidelijke pop elementen met wat 80’s vibes evenals elektronische klanken maar het is door het tempo ook meteen catchy te noemen. Gelukt!

Skullcrusher
Soms zie je namen, bandnamen welteverstaan, en die hebben op een of andere manier een aantrekkingskracht. Deze heeft namelijk raakvlakken met mijn eigenlijke werk. Onbekend dus benieuwd. Waar je wellicht een of andere metal act verwacht, krijg je eigenlijk heel fijne indie meets folk. Dit wordt gedaan door de Amerikaanse Helen Ballentine. Sinds 2019 is ze actief, album ‘Quiet The Room’ is nét uit, dus gooien we ‘Whatever Fits Together’ is de groep om zo het beste kennis te maken. Puurheid, lieflijk, breekbaar. Dat zijn termen die passen. Nu blijft niet alleen de naam opvallen, ook de muziek.

Vorig artikelBeautiful Strangers – Sauce
Volgend artikelRats and Daggers – The Construct

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in