SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Nighthawker
We kunnen niet ontkennen dat ze gewoon pech hebben gehad met de release van hun album. Dat was echt in het begin toen de shit losging. We all know what. Maar de muziek staat gewoon als een huis! Met de pakken neerzetten was geen optie, er is nieuwe muziek gemaakt. Niet alleen deze single ‘Soon’ maar zelfs een EP mogen we verwachten. Die eerder genoemde situatie hebben ze vertaald naar dit nummer. Natuurlijk nog steeds vol ‘oudheid’ want hun eigen signatuur, de jaren ’70, spat ervan af. De afwisseling van zang tussen Kiki en Steven pakt daarbij verdomd goed uit.

Robin Kester
Tja, het is absoluut een vreemde combinatie zo op het oog: ‘Fries and Ice Cream’. Gelukkig hoeven we dat niet te eten maar draait het hier gewoon om de nieuwste song van Robin Kester. Het is een heel sferische, melodieuze maar ook intense track geworden zoals we gewend zijn van haar. De stem met daarbij de muzikale finesse klopte iedere keer. Daarbij is de song een verwijzing naar herinneringen uit je jeugd die je als volwassene als naar bestempeld; een tegenstrijdig gevoel bekruipt je dan. Vandaar ook dat de titel nu een OHJA geeft: zoete nostalgie en bittere terugblikken.

Luminar
Dit is precies waarom deze rubriek is: het ontdekken, het leren kennen! Dus aangenaam, dit is Luminar, een duo bestaande uit Sofia Dragt en Evert Z. Sofia is een singer songwriter/componiste en Evert Z (Zeevalkink red.) is producer/gitarist. Los van elkaar hebben ze al behoorlijk veel ervaring, samen zijn ze sinds 2018 Luminar. Ze hebben al twee albums gedropt maar sinds dit jaar hebben ze een switch gemaakt: Nederlandstalig. Verder is het pop meets elektronica. ‘Wat Is Er Anders’ heeft een ontzettend lekker tempo te pakken, heeft veel energie en de kwaliteit spat er instant van af.

Chappaqua Wrestling
Spotify was een vijand, nu een vriend. Hoezo? Muziekliefhebbers willen natuurlijk alles analoog hebben maar om te ontdekken is de shuffle verdomde fijn. Anders hadden we nooit Chappaqua Wrestling in deze rubriek gehad. ‘Full Round Table’ was de kennismaking en ook nu waar het om gaat maar ondertussen is ook ‘Wayfinding’ gedropt. In 2017 kwamen oprichters Jake Mac & Charlie Woods elkaar tegen op school en met hun gedeelde liefde voor muziek en kunst is dit ontstaan. Nu als vijftal laten ze een ontzettend lekkere shoegaze met grunge invloeden. Stilzitten is geen optie!

Kids With Buns
4S zonder Belgische bands is niet mogelijk dus zie hier: Kids With Buns. Marie van Uytvanck en Amber Piddington laten ons een melancholische indiepop sound horen. Dat gecombineerd met een zeer eigen en opvallende stem van Marie. Hun ster is rijzende en terecht. Ze wonnen vorig jaar nog De Nieuwe Lichting, dropten dit jaar een EP ‘waiting room’ en nu is er al nieuwe muziek. ‘bathroom floor’ is een track die nog steeds herkenbaar is maar toch ook weer wat nieuwe elementen. Het is krachtiger, heeft meer tempo en deze sound maakt het zelfs catchy. Fijne toevoeging dus!

ISZA
Maar weer eens een bewijs dat muziek een soort van helende werking kan hebben. ISZA oftewel Isa Zwart heeft dit nummer eigenlijk zo’n twee jaar geleden al opgestart. Een verhaal over één van haar goede vriendinnen en dat het niet goed met haar ging, dat ze heel anders naar het leven keek dan Isa zelf. Die blik kon ze niet veranderen waardoor ze besloot om een bepaald mantra dagelijks te herhalen. Dit allemaal heeft ze verwerkt in deze track ‘Ik Laat Je Nu Gaan’. Een heel puur popnummer met elektronische elementen die dit verhaal absoluut versterken. Je wordt erin meegenomen en pas losgelaten als de laatste noot heeft geklonken.

Vorig artikelKomodo – User
Volgend artikelIKIGA – Wanna Go Up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in