SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

The Tambles
In december van afgelopen jaar kwam er bericht dat de heren al tien jaar bestaan! Time flies when you’re having fun is de uitspraak en datgeen komt ook in z’n volledigheid terug in hun onverwachte nieuwe single ‘Got Me Going’. Even een kleine twee minuten genieten, volledig DIY. Dit viertal (Freek Struijs, Tijs Tonus, Ruben Drenth & Felix Bruijn) zit goed bij het Spaanse label Bickerton Records en dat plezier komt via deze nieuwe single absoluut op je af. De kans is klein dat je heel erg rustig kunt blijven zitten..

Little Massive
Lid van de CamielMusic familie: Robert Steskens, ofja eigenlijk half! Want de formatie Little Massive is een nieuw project van hem en dat doet hij samen met Jeroen Valkenburg. Nieuw voor elkaar zijn ze niet maar een echte samenwerking zat er eerder nooit in. De heren maken een mix van indie meets rock maar ook ruimte voor experimentele klanken. Dit allemaal in een mooi verhalend jasje. In december dropten ze hun EP ‘Breaking The Habit’ waar vier nummer opstaan. Maak kennis met de opener ‘Twist and Turn’.

FERVENTS
In 2015 stond de Belgische formatie PAON op Bruis Maastricht, het was raak! Dik jaar geleden kwam Pit Pony ook op de radar, deze band uit Newcastle heeft ook iets unieks. Nu blijken er raakvlakken te zijn want Ben Baillieux-Beynon van PAON en Jackie (achternaam onbekend) zijn naar het schijnt toch al lange tijd bevriend. Hoe dan ook, deze muziek is ijzersterk! In december dropten ze een EPtje waar vier sterke, energieke nummers op staan. Het heeft wat garage, punk en ouderwetse rock ’n roll aspecten Helaas alleen op BANDCAMP!

THYRZA
Muziek kan je op alle vlakken raken en dat is absoluut iets wat THYRZA presteert. Thyrza van Dieijen, haar volledige naam, maakt mooie Nederlandstalige beeldende muziek. In 2020 was er al een EP maar ondertussen weten we dat in november het debuutalbum ‘Versplinterd/Verwonderd’ wordt uitgebracht. Dit is eerlijk, gelaagd, puur album. ‘Vuur’ is een ode aan de verwondering en ontstond in een periode van rouw, een periode van rouw na het overlijden van haar vader. Het draait om de regel ‘Zolang ik me verwonder is er vuur’.

The Snuts
Dat het zeker niet alleen nieuw is wat de klok slaat hier is wel duidelijk met dit nummer van The Snuts. Een oude printscreen stammende uit november afgelopen jaar. Deze Schotse formatie is typisch indie maar dan met wel wat bombast in zich. Dit viertal bestaande uit Jack Cochrane, Joe McGillveray, Callum Wilson & Jordan Mackay laat met ‘Burn The Empire’ een apart begin horen maar vervolgens is het AAN. Explosief, energiek maar toch wel enorm pakkend. Of er nu een nieuw album komt, is nog onbekend… Mag wel!

De Toegift
Een nieuwe formatie, een nieuwe band uit Zeeland. Maak kennis met De Toegift, een Nederlandstalige indie formatie met jazzinvloeden. Ze zijn altijd zoekende naar experiment, authenticiteit en (uiteraard) het perfecte nummer. In hun debuutnummer ‘Zo waren de dagen’ zingen ze over de wens naar simpelheid en een voorzichtige hoop op verandering. Fijne melancholie van dit viertal. Het is uiteraard een opmaat naar meer want op 1 april, nee dit is geen grap, zullen ze hun debuut EP ‘En ik kon alles zien’ releasen.

Vorig artikelPat’s Plaatje
Volgend artikelThe Radar Station – House with No Seasons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in