SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Stonehouse
Het is fijn om al heel lange poos in de muziekscène rond te dwalen want je kent veel bands, de muzikanten persoonlijk. Maak kennis met Stonehouse, oftewel Reid Steenhuis. Hij is dé man achter de toetsen bij Nachtschade maar ook The Muff. Nu is het tijd om onder zijn eigen naar muziek uit te brengen en ‘Shared History’ is het eerste wapenfeit. Het is een groovy, funky song geworden die eigenlijk vanaf moment één lekker in het gehoor ligt. Muzikaal heel erg breed getrokken, heel erg gelaagd en het zit vol slimme elementen waardoor je meteen denkt: die wil ik nóg eens horen!

Amanda Simons
Ze is een alleskunner, heeft al ontzettend veel ervaring als zangeres maar dit is ‘pas’ haar debuut. Ze had allang de droom om zelf muziek te schrijven, uit te brengen en zie hier! ‘Come Home’ is uit en het is een funky, dansbare R&B en soul track geworden. Het gaat over het over verlies van liefde, de weg kwijt zijn en jezelf weer vinden. Thuis komen naar wie je eigenlijk echt bent als je je roze bril afzet. De track is overigens geproduceerd door de in Los Angeles based Alekos “Kosie” Syropoulos. Toch nog iets goeds wat de pandemie heeft opgeleverd want toen is het contact via Insta ontstaan.

Toverberg
Stiekem heel erg logisch om de nieuwste single ‘Wennen’ te noemen. Waarom? Nou, Toverberg oftewel Lars Kroon heeft in eerder stadium alles uitgebracht in het Engels maar gaat nu door in de moerstaal. Daarnaast is het heel erg ‘naakt’: akoestische gitaar en zang, absoluut fragiel. Het is geschreven na aanleiding van een poster dat ging over de wolf, een waarschuwing in Amsterdam Oost of all places. Daarom is het geschreven als metafoor voor de angst voor de vreemdeling, het onbekende en het kwaad. Puur omdat overal over alles een enorme discussie kan ontstaan. Prachtig gemaakt!

Navarone
Verrassingen zijn fijn, zeker als het om nieuwe muziek gaat. De Nijmeegse formatie Navarone dacht, laten we iets leuks doen! We gaan weer bijna op tour, een najaars tour welteverstaan, dus droppen we nog maar eens even een nieuwe track. Dus mogen we nu luisteren naar ‘Question Why’. Het heeft net als de voorganger weer lekker wat rock elementen in zitten, een beetje vuige ondertoon, toffe samenzang en de muzikale klasse hoor je ook door middel van solo’s. Het einde mag je zonder meer opvallend noemen: van de volle energie naar wat geneurie en dan… Klaar!

IMBOS
Het blijft mooi als mensen je weten te vinden om hun levenswerk te delen, want zo mag je muziek ten alle tijden noemen. Zo ook IMBOS oftewel Jelle Imbos. Deze zanger uit Delft heeft vorig jaar een EP getiteld ‘De Populist’ uitgebracht. Nu mogen we naar ‘De Onheilsprofeet’ luisteren. Het is een song waar je eigenlijk meteen induikt, het is een avontuur op tekstueel gebied. Dat is ook het doel van Jelle: nestelen in het hoofd van de luisteraar. Variërend of het gaat om persoonlijk leed, maatschappelijke kwesties of tijdloze dromen. Opvallend, zonder meer!

Greener Grass
Vanaf de eerste seconde is het zó ontzettend puur wat je krijgt te horen. Greener Grass is een jazzy folk pop band bestaande uit vier leden: Sanne Huijbregts, Julia Werner, Vita Pagie & Camiel Jansen. Met deze nieuwste single ‘The Road’ zijn ze aangekomen tot de 3e track en volgende maand zal hun debuutalbum uitkomen. Dit nummer ademt dus echt puurheid, dit is niet meer dan logisch als je weet dat het een pleidooi is voor vooruitgang door zijn in plaats van worden. De meerstemmigheid, de muzikale omlijsting.. Het zijn elementen waar je iedere toon, seconde intens binnenkrijgt.

Vorig artikelNiko – Shooting Star
Volgend artikelDémira – The Parthenon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in