SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Josephine Odhil
Het is ondertussen het vierde nummer van Josephine Odhil en ook zeker weer eentje die er mag wezen. Josephine van Schaik, haar echte naam, is niet onbekend in de muziekwereld. Ze heeft geweldige muziek gemaakt met The Mysterons en nu is ze goed solo onderweg. Psychedelische dreampop, experimenteel, avontuurlijk. ‘Familiars’ is geen uitzondering. Het is een track wat gaat over de mysterieuze geesten van planten. De muzikale omlijsting in combinatie met de unieke stem van Josephine maakt het iedere keer een genot om naar te luisteren. Album komt eraan!

Jasper Erkens
Hij timmert al heel wat jaren aan de weg en zal in januari zijn 4e (!) album gaan uitbrengen. Stilzitten is duidelijk geen optie voor deze Vlaming. Hij heeft zelfs al eens op CamielMusic gestaan maar dan met zijn alter ego ALTREGO. Maar nu voor het eerst onder zijn eigen naam, eindelijk. ‘Unfamiliar Faces’ is de nieuwste single en gaat over groepsdenken en hoe het zich verhoudt tot ons als individuen die enigszins uniek en authentiek proberen te zijn. Dit allemaal met zijn herkenbare stem, rauw randje en dat omlijst in een pop en funk sound. Iets met kop en staart.

Gumbo Kings
De mannen van Gumbo Kings zijn al meermaals voorbij gekomen omdat ze de laatste maanden alleen maar geweldige tracks uit hebben gebracht en nu is het tijd om deze op een plaat te gooien. ‘In The Dark’ is niet alleen de naam van het album wat nu volledig is te beluisteren maar ook van de track die vandaag in de verzameling erbij komt. Het ademt gewoonweg de band, het ademt heerlijke soul, blues, swamp geluiden. Je duikt erin en blijft gefascineerd luisteren. Wat dat betreft is Gumbo Kings een geoliede machine die op ieder podium van Nederland moet staan.

Muylike
De vrolijkheid, de pop, de catchyness (is dit een bestaand woord?!) spat ervan af. Muylike is het alter ego van Stijn Post en de formatie staat klaar om de Popronde te gaan nailen. Ze zijn 3v12 talent en dat is absoluut te begrijpen. Het is indiepop muziek met een slim kadertje. ‘Here We Go Again’ is zijn nieuwste wapenfeit en zal op zijn tweede album ‘The Wait Is Over’ komen te staan. Schijnbaar was deze bijna in de prullenbak geflikkerd want hij kwam er niet mee verder. Gelukkig is dit goed gekomen want het is een song die je terugbrengt naar de zomerse sferen.

Dans Dans
Dit unieke drietal bestaande uit Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla, Strand), Frederic Jacques (LYENN, Mark Lanegan Band) & Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU and many others) blijven maar experimenteren en zichzelf uitvinden en dan tóch ‘gewoon’ Dans Dans blijven. Eind deze maand komt het album ‘6’ uit en daarop staat ook dit nieuwe nummer ‘Coyote’. Het is een track geworden die eigenlijk alle kanten op gaat. Uiteraard jazz georiënteerd maar ook country, punk en woestijnblues. Je verwacht het ene, krijgt het andere. Ze overtreffen zich hiermee!

wolf vanwymeersch
Het mooie van deze rubriek is en blijft dat het alle kanten op kan/mag gaan én dat het niet uitmaakt hoe ‘oud’ een track is. Daarbij bepaal ik zelf de regels uiteraard. Hoe dan ook.. Maak kennis met wolf vanwymeersch! Ervaring genoeg aangezien hij … was bij The Van Jets maar zelf speelde in de bands Waldorf en Elefant. Maar nu solo. Het idee was om songs te schrijven die terugkijken op zijn jeugd maar dan ook daadwerkelijk gecombineerd met songs die hij in zijn jongere jaren heeft geschreven. Maak kennis met ‘Understand’ (dat was tevens mijn eerste ervaring met Wolf) maar beluister zeker ook het album ‘The Early Years’.

Vorig artikelWalden – Shoeshiner
Volgend artikelJake Bugg – Mr Minister

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in