SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Marathon
Het gaat lekker hard met Marathon en dan duiden we niet alleen op de muziek! Dit drietal bestaande uit Lennart van Hulst, Kay Koopmans en Nina Lijzenga wonnen zonder een track te hebben uitgebracht de Amsterdamse Popprijs, gaan lekker veel shows spelen tijdens de Popronde én hebben nu getekend bij V2 Records. Als kers op de taart nu ook nog een nieuwe track, ‘Age’, een ijzersterke post punk meets shoegaze song die vol zit met de frustraties van afgelopen jaren, alle shit die er nu dus lekker uit komt. Een echte aanrader als je even energie nodig hebt!

Emy
Soms is het ontzettend lastig om één ‘stickertje’ op een artiest te plakken met wat voor een sound ze creeëren. Dat gaat bij de Gentse Emy, wiens eigen naam Emy Kabore is, ook niet. Een mix van indie, R&B en neo-soul die ervoor zorgen dat ze daardoor dus een eigen sound krijgt. Ondanks haar jonge leeftijd timmert ze al jaren aan de weg en niet zonder succes: DOUR festival, Best Kept Secret en Les Nuits Botanique kan ze afvinken. ‘Chasing’ is haar nieuwste wapenfeit en die moet je wel een goed gevoel gaan brengen. Haar debuutalbum staat gepland in het najaar van 2023.

De Toegift
Een formatie die bijna onuitputtend nummers kan blijven uitbrengen: De Toegift. Dit viertal uit Zeeland beweegt zich moeiteloos in de Nederlandse muziekscène omdat ze eigentijdse sound. Het is muzikaal, poëtisch, melancholisch en soms ook wel ongrijpbaar. Ze hebben net hun tweede EP ‘Nooit, Misschien’ uitgebracht en daarop staat één song die nog niemand had gehoord. ‘Meer Dan Ooit’ valt namelijk ietwat extra op omdat het wat meer opzwepender klinkt, wat meer poppy. Ondanks dat je meedeint op de sound, blijft de tekst, ieder woord, ijzersterk.

Wytiki
Ze stond al eerder in deze rubriek en dat is niet voor niets! Muziek zit in haar bloed en dat laat ze ook verdomd goed horen. Of het als backing is bij Eefje de Visser of DeWolff… Of nu met haar eigen werk. Na wat losse songs te hebben gedropt mogen we nu de EP ‘U’ ontvangen met daarop 7 tracks. 7 tracks die allemaal een verhaal vertellen, een soort dagboek vanuit Wieteke Wijte. Verwacht songs waar je een gebroken hart hoort maar ook bijvoorbeeld de acceptatie van jezelf. Check maar eens de song ‘Stormy Weather’, eentje die je van seconde één meesleept!

blackwave.
Toen het nummer ‘Big Dreams’ uitkwam, was het gewoonweg meteen een vlaag van: WOW. Dit Belgische duo bestaande uit zanger-producer Willem Ardui & rapper Jay Walker hebben een stijl gecreëerd waar de mix van hiphop meets funk meets soul de pan uit rijst. Na behoorlijk veel goede songs en wetende dat het album ‘No Sleep in LA’ snel uitkomt hebben ze nu een collab ‘cracked screen’ gemaakt met Lute, een hiphop artiest uit North Carolina. Beide partijen versterken elkaar en je hoort ook juist de verschillen waardoor je je oren meteen spitst. Goed gevonden!

Marble Sounds
Het is zo’n formatie waarvan je wel weet, ahhhhh die ken ik! Maar dat niet meteen het kwartje valt. Wellicht als je de song ‘Leave A Light On’ hoort dat er wel een belletje rinkelt. Die stamt overigens al uit 2013! Hoe dan ook.. Deze Belgische band rondom Pieter van Dessel zal begin oktober het alweer 5e album uitbrengen waarover hij zelf zegt dat hij waarschijnlijk nooit meer zo dichtbij de essentie van Marble Sounds zal komen. ‘The Ever After’ is gloednieuw en absoluut betoverend te noemen. Het straalt aan de ene kant een bepaalde rust uit, andere kant enorme kracht.

Vorig artikelDaniel Nolet – Hannah
Volgend artikelWasted Youth Club – Lame

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in