SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Balothizer 
Tijd om weer eens overzees te gaan. Zeg hallo tegen Balothizer, een psychedelisch punk/rock drietal uit Kreta! Dat is weer eens een verrassing, niet? Met een eigentijdse sound waar ze de rock invloeden willen verbinden met Griekse invloeden is ‘Sertha’ de eerste song voor hun 3e album. Eeuwenoude Kretenzische rijmende couplet-mantinades (dit zijn coupletten op rijm bestaand uit 15 lettergrepen in het Kretenzer dialect) worden samengevoegd in tekst om de felle overtuiging van Kreta voor gastvrijheid te versterken, vreemdelingenhaat op te lossen en nieuwkomers in nood te helpen. Dit wetende en dan horende de energie wat de heren erin gooien… Het is een track van 6 minuten maar dat is zo voorbij.

Hey Team
Ze waren OOR en NMTH talent afgelopen editie van de Popronde en na hun avontuur bleef het akelig stil. Oké, ze speelden zeer zeker nog hier en daar maar van nieuwe muziek was geen sprake! Tot nu (ofja, ruime maand geleden). Hey Team! is een uiteenlopend viertal, gebaseerd op achtergrond van muziek maken. Die wisselende invloeden versterken elkaar en ‘O.K. Sis’ is een echte kneiter geworden. Energiek tot en met waar je eigenlijk van wilt dat ie veel langer duurt. Het onderwerp is ook wel herkenbaar voor iedereen, zo’n vriendschap met een hate it/love it vibe. Meesterlijk!

Ciao Lucifer
Een tijdje geleden kwam de naam Ciao Lucifer voor het eerst op het pad van CamielMusic en sindsdien is er behoorlijk naar geluisterd. Extra mooi nieuws dus dat hun album ‘Good News’ nu uit is! Dit duo bestaande uit Marnix Dorrestein en Willem Wits maken fantastische, energieke, vrolijke indie-pop maar dan eigenlijk altijd met een bepaalde gedachtegang, achtergrond, bepaald onderwerp. Maar het is ook het doel om je te laten bewegen, dus wees niet bezwaard!. Om toch maar één song eruit te plukken (maar luister vooral het hele album!), is ‘Simplify’ een echte aanrader.

Elliot Boyd
Hij zet flinke stappen, Elliot Boyd. Meedoen aan de wedstrijd om de Rob Acda Award, winnen, en daardoor spelen op de main stage van Bevrijdingsfestival Haarlem. Laat Menno van Veen, zijn eigen naam, nou dat allemaal hebben genaild. Met zijn eigen eigentijdse synthpop wilt hij mensen in vervoering brengen. ‘Floating’ is zijn eerste single en hier haalt hij herinneringen naar boven uit zijn eerste ervaringen in de queer-scene. Een tijd waarin hij zijn eigen normen en waarden uit het oog verloor, in een relatie met iemand die al ervarener was binnen deze wereld. One to watch.

H O U S E P L a N T S
Het mooie aan deze rubriek is dat het geen gloednieuwe muziek hoeft te zijn. Je wilt iets ontdekken en zie hier! Maak kennis van H O U S E P L a N T S, een formatie uit België. Grondleggers zijn Marino Roosen (Bonfire Lake) en PJ Decraene (Sam De Nef, Rhinos Are People Too) maar in totaal zijn ze zes muzikanten sterk. Het is een mix van pop meets elektronica vanuit de jaren ’80 & ’90. ‘Elephants’ is hun jongste telg en die ademt Simple Minds en Phil Collins maar eigenlijk veel grootser wordt met de seconde. Je leeft helemaal mee. Een opmaat naar hun debuutalbum ‘ESCALATOR’

After Elmer
Het kan soms zo makkelijk zijn. Lekker poppunk muziek die knalt én die je eenvoudig mee kan ‘brullen’. Dit doen de heren van After Elmer verdomde goed. Dit viertal bestaande uit de broers Smit (Jaap, Pieter en Thomas) met Jasper Vellekoop timmeren sinds 2018 aan de weg en hebben zelfs in de minst fijne periode van de afgelopen tijd (guess what?) zelfs een EP gedropt. Nu kunnen we een anthem verwachten. Een anthem voor hun eigen stad Rotterdam, vandaar de titel ‘Skyline’. Nogmaals, het kan soms zo makkelijk zijn want alle componenten kloppen. GAS EROP!

Vorig artikelThe Jordan – The Room
Volgend artikelBoaz – Lovestreet 55

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in