SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Josh Island
Hij werkt al een tijdje gestaag aan zijn carrière, deze Europeaan. Want zo kun je ‘m wel noemen (geboren in Engeland uit Nederlandse ouders, opgegroeid in Duitsland en Luxemburg, wonend in Maastricht) heeft al een paar EP’s gedropt, voorprogramma’s gespeeld van oa Passenger, James Morrison en Alex Vargas. Dit is een song van zijn nog te komen debuutalbum volgend jaar. ‘Make It’ is een ontzettend fijne pop/folk song en gaat over het volgen van je eigen pad, ongeacht wat mensen daarvan vinden. Over dapperheid, keuzes die je in het leven maakt die voor jou belangrijk en van betekenis zijn.

Berenice van Leer
De kans is best groot dat haar naam wel een belletje doet rinkelen. Kan via twee wegen zijn: haar muzikale toevoeging bij de elektronische act Kraak & Smaak of anders door haar naam, van Leer. Natuurlijk van haar vader Thijs, die bekend is van Focus! Maar het is nu wel eens tijd om haar eigen verhaal te vertellen want tussen alle bedrijvigheid door heeft ze veel songs geschreven. Februari van ’23 zal haar debuutalbum uitkomen en daarop staat sowieso ‘Close To Me’, geschreven met Lorijn von Piekartz. Het is ingetogen, puur, vertellend. Vanaf de eerste tot de laatste seconde intrigerend.

Bony Macaroni
Het was al een naam die opviel, zeker toen ze meededen aan de Popronde. Dit was in 2019 en in dat jaar speelden ze met voorprogramma’s erbij 52 keer! Vervolgens trokken ze zich even terug en is er geschreven aan een debuutalbum. Met hun emo-pop klanken is er ‘The Big Bucks’ ontstaan. Het viertal bestaande uit Stefan Bonestroo, Jeroen Dammers, Rik van der Meulen, Pim van der Meulen zal deze op 31 maart releasen. Met ‘Hollow’ droppen ze de eerste en is naar het schijnt een song geworden waarin een poging wordt gewaagd om een paar wanhopige jaren tav een toxic relatie te verwerken.

CHARLOT
Time flies, dat is nogmaals bevestigd. De kennismaking met CHARLOT stamt gewoon al uit 2020 maar het nummer ‘Better When It’s Dark’ blijft klinken alsof het van gisteren is. Ondertussen heeft deze formatie rondom Lotte Mulder een EP ‘Darker Than The Moon’ uitgebracht en zijn ze geselecteerd om aan de Popronde mee te doen dit najaar. Tijd om de vleugels uit te slaan! Maar niet voordat ze ook nog nieuwe muziek droppen. De song ‘Perfume’ is geïnspireerd op het boek “Das Parfum” van Patrick Süskind, dat gaat over een moordenaar die de geur van mensen wil stelen. 100% meeslepend!

Meyendel
Alles in je uppie ontdekken lukt niet dus daarom zijn mails altijd welkom. Dat heeft Meyendel begrepen! Dit duo bestaande uit schrijver Jesse Evers en producer Ingmar Spaaij uit Den Haag is eigenlijk gloedjenieuw. ‘Lola’ is hun debuutnummer en gaat over het verloren raken in de zee van nieuwe verliefdheid. Met de bepaalde rust in muzikaliteit en zang waan je je in een Spinvis meets Ben Howard sferen en dat is knap. Je wilt ieder stukje tekst horen, begrijpen. In oktober zal hun debuut EP uitkomen en deze zal vast en zeker net zo’n mooie songs bevatten met genoeg gelaagdheid.

Lisa Ploeger
Wat een strot! Wat een song! Eerlijk is eerlijk, na haar één keer te hebben gehoord was het duidelijk… Lisa heeft veel in haar mars. ‘Don’t Let Me Drown’ is ondertussen het derde nummer wat ze uitbrengt en het staat als een huis. Met haar roots meets countrypop met Ierse vibes laat deze Groningse wel horen van goede huizen te komen. Het nummer gaat over alle onzekerheden die je meedraagt en hoe die soms een hoge tol van je kunnen eisen. Iedereen heeft ten tijde van ‘The Bug’ wel in de put gezeten en gedacht, wat nu? Geen zin, geen energie, geen vooruitzicht maar hoor hier het resultaat!

Vorig artikelPersonal Trainer – The Lazer
Volgend artikelThe Vices – I Had A Name

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in