SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Jet van der steen
Jet van der Steen is dit jaar geselecteerd voor de Popronde en dat is natuurlijk een optelsom op wat ze allemaal tot nu heeft gedaan en bereikt. Ontzettend veel covers op TikTok en YouTube gezet met veel succes en veel bereik maar uiteindelijk wilt ze natuurlijk met eigen werk doorbreken en dat lukt goed! Ondertussen heeft deze jongedame drie tracks gedropt en ‘Onbekend’ is haar nieuwste song. Heel slimme, catchy maar ook sterk geschreven muziek. Pop met een elektronische vibe en dat in de combinatie van de heldere maar ook pure stem van Jet. Dit najaar door heel Nederland!

Bongloard
Deze toppers weten de weg op CamielMusic goed te vinden, en volkomen terecht. Maar Jannes van Kaam, Ties Bogers en Jan van Asch hebben nét hun debuutalbum uitgebracht dus mag er weer even wat aandacht naar uit! ‘People Overreacting To My Behavior’ is de titel van het album en het is zoals verwacht lekker hard. Qua onderwerpen gaat het alle kanten op, zijn absoluut verrassend te noemen. Op je bek gaan op alle vlakken, uitzichtloosheid door The Bug of hoe clicks en likes de wereld regeren. Check ‘Need To Take Some Time Off’ maar! En wees voorbereid op veel moshpit tijdens de Festivalzomer!

Subatomic Strangers
Dat je als hedendaagse formatie nog steeds in die new-wave, 80’s vibe kunt duiken en succesvol kunt zijn hiermee laat Subatomic Strangers wel horen. Dit vierkoppige gezelschap uit Roeselare, België, wilt door bepaalde melodieën, riffs, groove en groove je meenemen naar een andere dimensie. Dat lukt op ‘Special Satellite’ heel erg goed. Het is een korte maar spacey song geworden die gaat over het losbreken van de negatieve gedachten die dag in dag rondspoken in ons hoofd. Dat is absoluut iets wat er bij veel mensen heel erg fijn zou zijn na de laatste twee jaar.

Cosmic Crooner
De naam Cosmic Crooner is onlangs al eens gepasseerd hier en heeft een verdomd goede indruk achter gelaten. Logisch als Moon Tapes ook al een verbinding was! Hoe dan ook. ‘Girlfriend’ is de nieuwste parel en laat er eigenlijk geen gras over groeien in welke vibe we zitten. De jaren ’70, de eigen genoemde Doowop-Spacepop saus en het zit absoluut vol groove. De afwisseling van de hoge kopstem die Joep Meyer, zijn echte naam, gebruikt met de relaxte lagere stem is heerlijk! Drie keer raden waar dit over zou gaan, niet je buurman 😉! Deze naam moet je onthouden.

Gumbo Kings
Waar we eerst een dikke drie jaar moesten wachten op nieuwe muziek van de heren van Gumbo Kings, droppen ze nu na de heerlijke, vorige song ‘Changes Somehow’ (gelukkig) alweer een nieuwe! Dit vijftal laat nu op ‘Four Walls’ echter een rustigere kant van Gumbo Kings horen. Het heeft wel nog steeds die heerlijke New Orleans vibe, die bepaalde delta blues maar alles is veel meer ingetogen. Het muzikale aspect is daarentegen zoals we gewend zijn van hoge kwaliteit en daardoor komt ie misschien wel beter binnen. Zeker de partij van Thomas Hanenberg op keys die het eind klinkt. Top!

The Me In You
Dit Belgische vijftal kunnen we geen groentjes meer noemen! Het zijn heren die onlangs alweer hun vierde album hebben uitgebracht. Dit album heeft de titel ‘How Does It Feel To Be Wrong All The Time’ gekregen en daarop staan 10 sterke songs vol onderwerpen zoals de geluiden van alledag, de stilte en de typische klanken bij plaatsen en herinneringen. De song ‘Highly Overrated’ is een dromerige indiepop song geworden waarbij je absoluut bij kunt wegdromen. Het heeft een bepaalde finesse die je niet meteen had verwacht bij zo’n titel.

Vorig artikelNavarone – The End Of The World
Volgend artikelInterview SONS: ‘We hadden een bepaalde goesting, jus bij de start van het maken van ‘Sweet Boy’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in