SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Lucky Blue
Ze kwamen out of the blue (slecht, heel slecht) opduiken: hun track ‘Alone’ werd op alle platforms helemaal grijs gedraaid en door Sander Hoogendoorn van 3FM zelfs meerdere keren achter elkaar. Dit Rotterdams gezelschap deed vervolgens succesvol mee aan de Popronde en warempel, er is een album ‘Dog Days’ uitgebracht! Hoezo productief? Dit viertal levert een album af wat lekker vol staat met vrolijke, energieke en herkenbare indie tracks met daar rock en pop kanten. Eentje die er absoluut uit springt is ‘It’s All In Ur Hed’, de kans is zeer klein dat stil staan een optie is.

Ioana Iorgu
Oei oei oei.. Daar is ze weer hoor. Ondertussen zou ze zelfs een woordenboek op haar manier kunnen voordragen en dan zou ze óók volledig terecht een plekje bemachtigen hier. De donkere randjes in haar muziek zijn ontzettend verslavend te noemen. Het is gewoonweg iedere keer alsof je op een avontuur gaat. Daar gaat ‘The Wife’ in feite ook over: een verhaal over een moord. Vrolijke boel niet? Je wordt ook oprecht meegenomen in deze song; tekstueel sterk, muzikaal weer heel duister en krachtig tegelijk. Dat album wordt een meesterwerk.

Luna Morgenstern
Met de song ‘Done’ vestigde ze meer en meer haar naam in Nederland. Door de deelname aan de Popronde kon ze iedere keer een ontzettend goede show neerzetten. Met haar elektronische pop muziek zorg je er absoluut voor dat iedereen vrolijk begint te dansen. Des te knapper is het als je dan vervolgens in zo’n vol café iedereen stil krijgt door een breekbare song te spelen voor je overleden moeder. Kippenvel! Nu heeft ze ‘click work drop’ uitgebracht en daarmee borduurt ze voort met haar ijzersterke mix van pop en dance tunes. Zonder twijfel absolute wereldklasse!

The Young River
Hoeveel formaties zijn er nog die goede country maken in een modern jasje? Juist ja, weinig! Dus is het extra fijn dat de vier heren Nick Jongejan, Gijs de Waal, Timmy Steenstra Toussaint & Martijn de Lauw dit wél nog doen. The Young River heeft ondertussen twee EP’s uitgebracht maar er staat veel moois te wachten op ons. Te beginnen met hun laatste werk ‘Stay’. Het is naar eigen zeggen hun eerste power ballad maar je hoort wel nog steeds de klasse en invloeden waar ze voor staan. De harmonische invloeden zijn absoluut terug te horen in deze song. Stay tuned!

Colds
Groningen doet het goed de laatste jaren in de muziekland. Het blijkt een echte broedplaats te zijn voor veel talent. Daaronder valt ook Colds. Colds is het project van Richard Barock, hij heeft in het verleden ook muziek gemaakt in de formatie LGHTNNG. Maar nu is het tijd om te shinen onder deze naam. Een toffe sound waar je moet denken aan elektronisch, pop, 80’s vibes. Z’n laatste track ‘Sorry, but I’ heeft een ontspannen vibe te pakken vanaf de start en flowt heerlijk door. Het gaat (natuurlijk) over het overwinnen van liefdesverdriet. Debuut EP komt volgende maand!

Nagasaki Swim
Als je van indiefolk houdt, dan zit je bij Nagasaki Swim aan het goede adres! Afgelopen jaar dropten deze formatie rondom Jasper Boogaard een album ‘The Mirror’ en in de flow is hij doorgegaan met het schrijven van muziek. Misschien is ‘The Weight pt. 2’ niet het meest vrolijke nummer aangezien hij naar het schijnt wel vaker mijmert over het overlijden of zijn eigen begrafenis. Dit geeft hij uiteindelijk fantastisch weer tekstueel maar ook muzikaal is het om door een ringetje te halen. Vol vioolspel, pianoklanken, gitaar en ritmesectie die allemaal elkaar versterken. Machtig!

Vorig artikelPrins S en De Geit – Zwarte Sneeuw
Volgend artikelMama’s Pride 2022: Variatie is koning (2)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in