SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Chris Hordijk
Veel ups and downs die Chris Hordijk maakt in zijn muzikale carrière! Bekendheid door The Voice (2e seizoen) en leverde een ijzersterke EP: In Retrospect. Vervolgens kwam het gevoel dat hij had gefaald als zanger. Gelukkig is er door het programma Better Than Ever weer wat licht in de tunnel gekomen want hij ‘won’ deze en mogen we weer nieuwe klanken horen. ‘Give In To My High’ is een relaxte song geworden waar de kenmerkende stem van Chris je meteen opvalt! Het is een laidback poprock song geworden die absoluut klasse heeft.

Juliet
Het is nogal wat als je een omschrijving geeft van je nieuwste liedje ‘Onweer’ met: een soort eigentijds antwoord op Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder van mijn held Shaffy. Oren zijn gespitst! Juliet is het solo-project van Julia Schellekens, wellicht bekend van Sam & Julia. Door dit te doen, vervult ze een langgekoesterde droom in juist in de Neerlandse taal te schrijven en zingen. En dat betaald uit! Het doel is geweest om een hart onder de riem te steken en geschreven voor iedereen die zich wel een KLOTE voelt. het wordt automatisch verlicht door Juliet.

Lucas Hamming
Tja, deze man…! Blijft iedere keer weer leveren. ‘You Two Make A Devil Outta Me’ is het eerste nummer wat we horen na het sterke derde album ‘Postponed’ waar eigenlijk alleen maar sterke tracks op stonden. Het is een typische Lucas Hamming song geworden! Neigt naar de pop kant te gaan maar heeft ook weer die rauwheid, de rock attitude in zich. Verder ontzettend catchy refrein met vervolgens ook nog wat blazers erin gegooid. Eigenlijk kun je niet anders stellen dat dit een meesterwerkje is geworden van deze man. Hopelijk blijft ie zo leveren.

West Coast Caravan
Moeilijk, moeilijk.. Als je een fantastisch album he-le-maal klaar hebt maar dat destijds The Bug om de hoek kwam kijken. Dát was ook de reden voor West Coast Caravan om te wachten en te besluiten dat ze op 3 juni komen met een EP. West Coast Caravan bestaat uit Lucas Vanmeerhaeghe (bas)Sam Aneca (drum) & Stijn Hofman (gitaar/zang) en hebben ‘Wanderer’ al gedropt. Het is oprecht een lekkere rock ’n roll song wat dit drietal uit Sint-Niklaas (België) ons laat horen. Goede riffs, je hoort het enthousiasme, energie tot en met én plezier. Maandje wachten nog.

Celine Cairo
De kans is zeer zeker groot dat de naam Celine Cairo wel ondertussen een belletje gaat rinkelen. Deze dame uit Amsterdam timmert al een goede tijd aan de weg en heeft al meermaals bijvoorbeeld kunnen shinen in het voorprogramma van HAEVN. ‘Heartlines’ heeft daar ook wel wat van weg, van de stijl van die formatie. Het is een song geschreven uit het perspectief van een jong stel dat worstelt met de uitdagingen van het hebben van een relatie in een snel veranderende wereld. De puurheid laat je meedeinen en de trompet solo geeft nét dat extraatje. Mooi!

Dig Deeper
Nieuw land? CHECK! Maak kennis met Dig Deeper, een band uit Noorwegen. Ze hebben al een mooie staat van dienst in het thuisland dus weer wat extra stappen buiten de landsgrenzen zou fijn zijn. Hun sound is een mix van 90’s indierock en 70′ California style. ‘Easy Were The Days (Before I Met You)’ is het vierde album van dit vijftal en ‘Cool Wind’ is een track die erop staat. Het is precies zoals hier al beschreven, de indie vibes hoor je maar ook het ‘oude’ geluid laten de heren horen. Melodieus, door de samenzang en muzikaal aspect, met een lekker randje.

Vorig artikelJonathan Jeremiah – Horsepower For The Streets
Volgend artikelCall It Off ft. Robin van Loenen – Bury the Dead

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in