SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Judy Blank
Eigenlijk kennen we Judy vooral als het blije ei, guitige meid, flapuit op het podium én altijd in voor gezelligheid. Toch kreeg ze onverwacht last van een mentale breakdown; maar toegeven ‘ik ben niet oké’ was de beste therapie. Geef eraan toe! Maar muziek is en blijft haar ding dus is er een EP ‘Saddies’ vol donkere thema’s: mentale druk, anxiety, FOMO maar in het grote geheel wel in een Judy jasje. Natuurlijk kennen we ‘Karaoke’ al, een ware hit. Op de EP staan in totaal zes tracks waarvan we vandaag de opener erin gooien ‘I’m a Mess’. De titel zegt natuurlijk genoeg.

Inge van Calkar
Deze Groningse blijft iedere keer maar deliveren! Waar ze begon als singersongwriter is ze nu absoluut uitgegroeid tot een ware artieste dat staat als een huis en nergens voor terug deinst. Synthpop met vleugjes jaren ’90, dat is hoe ze haar muziek erin gooit. ‘Back To Life’ is ook weer zo’n kneiter. Inge heeft het geschreven in een tijd dat ze enorm veel zin had in een nachtelijk feestje maar dat dat niet mogelijk was… En hoe fijn is het dat nu dit allemaal wél weer mogelijk is? Kers op de taart deze zomer is dat ze haar feest gaat bouwen op Bospop! Wow.

Gita Buhari
Maak kennis met Gita Buhari! Nieuw is deze zangeres met Ghanees/Nederlandse roots allerminst… Haar talent bleek al langer duidelijk maar in 2018 viel pas dat spreekwoordelijke kwartje en ging ze er vol voor. Een EP wat in de smaak viel, in 2020 werd het album ‘Queen of Nothing’ gedropt en op 17 juni komt een nieuwe EP uit. Haar mix van trip-hop, shoegaze maar ook veel soul maakt dit een sound waar je geïntrigeerd naar luistert. ‘I Used To Blame Others’ is een omarming van persoonlijke groei en gaat over zelfacceptatie én de lessen die we op weg daar naartoe leren.

Sofia Dragt
In een ver verleden deed ze mee aan het TV programma De Beste Singer Songwriter. Dat is ook de reden waarom er alarmbellen afgingen toen haar naam voorbij kwam. Nu is ze een volwaardig artiest maar ook componist én producer voor films. Kenmerken zijn er zonder meer voor haar muziek: cinematische popmuziek met klassieke ondertonen. Als je haar laatste wapenfeit ‘The Train Goes On’ hoort weet je precies wat ermee wordt bedoeld. Op 29 april komt het album ‘ISA’ uit, geïnspireerd op de plek waar ze het heeft opgenomen: Ísafjörður in de Ijslandse westfjorden.

Kovacs
Wat blijft ze toch een fenomeen. Uniek is iedereen, dat zonder twijfel.. Maar Sharon Kovacs, haar volledige naam, heeft iets speciaals. Ze kwam, zag en overwon door haar opvallende sound en song ‘My Love’ evenals ‘Diggin’. Er staan ondertussen twee albums op haar discografie en er wordt gewerkt aan nummero 3. Dat zal echter pas volgend jaar zijn. ‘Bang Bang’ volgt ‘Not Scared Of Giants’ op en vertelt een muzikaal verhaal waarin mentale demonen verslagen worden, fouten worden rechtgezet en er met een spons over het verleden wordt gegaan. Helemaal Kovacs!

Géonne Hartman
Haar debuutalbum ‘He Went To The Sea’ is nét uit, dus perfect om die even in de spotlights te zetten. Deze Utrechtse heeft een heel eigen, pure folk sound waar ze met haar songs je wilt meenemen naar haar wereld, droomwereld. Het kan poëtisch zijn, intiem maar ook krachtig. Haar album gaat over een cruciale fase van het volwassen worden, iets wat iedereen natuurlijk heeft meegemaakt of gaat meemaken. Het nummer ‘Two By Two’ staat vandaag in de spotlights en met de eerder genoemde regel, is dat precies kloppend wat ze zingt. Zó helder, zó puur. Ps. Check alles!

Vorig artikelWalden – Runaway Child / Freezing In The Attic
Volgend artikelJoost – Wachtmuziek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in