SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

YoungRubbi
Deze man gaat als de brandweer. Rockte eindshow op de Popronde (er brak zelfs iemand zijn been!) en dropte tevens nog een losse single ‘Pixel Psycho’ maar is er een EP uitgebracht: ‘Chaos Staat Me Goed’ en dat ook nog op zijn eigen label Reborn Punk. Op de EP staan in totaal zeven tracks waarvan enkele het daglicht al hadden gezien. Er staan genoeg kneiters op, denk maar eens aan ‘Gestrekt Been’. Precies wat YoungRubbi wilt laten horen: punk, hiphop en de zeer rauwe teksten. Lekker kritisch zijn op de maatschappij en dat in volledig eigen saus. Onthouden deze man.

Plumeau
Al een EP opnemen voordat je maar überhaupt maar één keer eens op het podium hebt gestaan om te ervaren hoe je buddy’s zijn.. Tja, Plumeau deed het. Een drietal bestaande uit Jurre, Maxim en Wessel die wel humor in zich hebben zitten want ze omschrijven de muziek als en beetje, lekker warrig, stoffig met een flinke dosis energie. Op de EP staan vijf tracks die inderdaad een eigen sausje bevatten die ook wel wat neigt naar new wave en noiserock. Kiezen is altijd lastig maar de afsluiter ‘In My Dreams’ heeft waarschijnlijk alle elementen het beste in zich.

Moon Moon Moon
Oh wat is het toch iedere keer genieten als er muziek van Moon Moon Moon uitkomt. Het geweldige project van Mark Lohman loopt al een poos maar nu is er dan toch zijn derde album ‘Silly Symphonies’. Hierop staat bijvoorbeeld al het eerder beschreven ‘Forest Ln 16’.
Maar er is ook weer een samenwerking met Robin Kester, ja weer. Eerder hebben ze al eens ‘Frozen’ van Madonna in een ander jasje gestoken en nu was de inzet ook: oude Disney invloeden toevoegen in de saus van prachtige folk en indie. Geslaagd? Absoluut. ‘Midsummer Festival’ is heerlijk gelaagd!

Cassandra Onck
Van (bijna) neurowetenschapper naar muzikant… Het kan zomaar gebeuren! Het is een wereld van verschil maar met de intentie en gedachtegangen van Cassandra is dit wel te begrijpen. Ze is nieuwsgierig, wilt op onderzoek uit en zodoende schrijft ze muziek die de grens tussen hart en hoofd wegzet als fake-news. ‘Evenwicht’ is haar nieuwste wapenfeit en deze liegt er niet om: elektronische vibes komen op je af met een heerlijk heldere stem. En ook nu weer met een bepaald doel: op welke waarheid kun je nog vertrouwen? Het Nederlandstalige maakt het nóg krachtiger!

Cymbaline
Uniek in z’n soort, dat is en blijft Cymbaline. Hoe vaak hoor je nog jonge gasten zich helemaal verdiepen in de krautrock of de échte new wave? Nou… Ga er maar aan staan! ‘Computerleven’ is de titeltrack van het debuutalbum wat we kunne verwachten in oktober van dit jaar en dat is precies wat je wilt horen als je van dit genre houdt. Overigens komt deze uit op het Duitse undergroundlabel Young & Cold Records. De track is heerlijk machinaal, strak, synths all over the place. Het gaat over het ten onder gaan aan het digitale tijdperk. Duister!

Shht
In 2020 was er opeens een single te horen wat ongelooflijk bleef hangen en veel geinigheid in zich had, dat kwam dus klaarblijkelijk van de Gentse band Shht. Vervolgens is natuurlijk The Bug gekomen dus er is ook absoluut vanalles anders geworden in deze formatie. Sound maar ook andere frontman. Gelukkig zijn ze niet gestopt want er komt al een album ‘Oh Shht!’ uit en ‘Newsflash’ staat daar ook op. Het doet denken aan het oude werk van de Neerlandse band Canshaker Pi, wat postpunk en garage invloeden. Absoluut weer een Belgische formatie die staat als een huis.

Vorig artikelMama’s Pride Presents….
Volgend artikelDossier Dutchies April 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in