rosa festivalOei…. Is er eindelijk weer iets heel erg leuks te beleven in Sittard, kan ik er niet bij zijn! Negeren zal ik het niet. Ik ga het eens lekker promoten!! 3 dagen vol TOP muziek. Variërend maar alles met veel kwaliteit. Heel erg leuk dat al deze artiesten in Sittard zullen spelen.

Vrijdag 28 augustus.

Speak o’ Freaky, 18.45-19.15uur:
De winnaars van Podiumvrees waardoor ze Mama’s Pride hebben geopend. Hun basis ligt gewoon in Sittard, dus een thuiswedstrijd. Gewoon knallen, lekker rocken. Live heel erg sterk! Laat ze maar veel spelen, ontwikkelen en losgaan.

Rondé, 19.45-20.30uur:
Uit het niets waren ze plots daar: Rondé! Enthousiast als ik was heb ik meteen over ze geschreven en dit hebben ze zelf gedeeld. Tot mijn verbazing! Toen zei ik: het is een MUST LISTEN en daar blijf ik blij. Het is krachtige, eigentijdse muziek waar ik zeker van hou. Run en We Are One zijn de grote hits maar hier zal het never nooit bij blijven. 100% een aanrader, checken dus!!!

Douwe Bob, 21.00-22.00uur:
Douwe Bob Posthuma is en blijft de eerste winnaar van De Beste Singer Songwriter. Dit was een prachtige plek om zijn geweldige talent te showen maar hij is veel meer dan dat. Het is een artiest in hart en nieren. Van zijn vader heeft hij het artistieke aspect geërfd en dat komt goed van pas. Zijn ster is rijzende en samen met zijn geweldige band staat er voor hem nog veel in het verschiet! Sittard, geniet.

Jett Rebel, 22.30-23.30uur:
Heeft DeWolff een optreden? Ja, balen, ze spelen in Balen. Het unieke optreden op ParkCity Live zal ik altijd blijven onthouden maar zijn eigen show is ook steengoed! Overal waar Jett Rebel speelt is het gewoon superieur, uniek en een feest. Waar hij in eerste instantie alles zelf bedenkt en bespeeld heeft hij live een steengoede band om zich heen die ook altijd de ruimte krijgen om zelf even te shinen. Het is een artiest die waarschijnlijk ook buiten onze landsgrenzen gewoon succes kan en zal hebben. Dus als je hem nog in Sittard wilt zien, doen!!!

Rosa vrijdag

Zaterdag 29 augustus.

Joris Linssen & Caramba, 20.30-21.30uur:
Joris Linssen is de man van de TV programma’s Taxi en Hello Goodbye maar hij was in eerste instantie al vanaf 1999 al onderdeel van de band Caramba. Daarna viel het even stil tot 2008, een theatertour ‘Tranen van geluk’ was een succes en alles kwam in een stroomversnelling. Het is Nederlandstalige muziek met een heerlijk vleugje Mexico. Het zijn persoonlijke verhalen, puurheid en enorm veel enthousiasme. Mede hierdoor was de tour ‘Licht’ op bijna alle plekken uitverkocht! Nu in Sittard de tent platspelen!
ps. Al bij Ernesto’s geweest?

Rowwen Hèze, 22.00-23.30uur:
Uhhhh… Wat moet ik over onze eigen Limburgse helden vertellen? Ik weet wel wat…. Ze bestaan 30 jaar, komen met een extra ruime bezetting naar Sittard, onze eigen Mo’Jones zal meespelen en het zal één groot feest zijn. Een mix tussen de altijd flink opzwepende Tex-Mex klanken en de rustige ballades zorgt gegarandeerd voor feest. Daar gaat het ook om bij de heren uit America. Genieten! De tent moet op z’n kop staan als de heren klaar zijn met de show. Festivals zijn dus dit jaar extra belangrijk: energiek, dak eraf, bier door de lucht, geen grenzen!
Rowwen Hèze komt naar Sittard, yesssssss!

Rosa zaterdag

Zondag 30 augustus.

The SLIM VITZkids, 14.00-15.00uur:
The SLIM VITZkids is een van de weinige orkesten in Nederland die je letterlijk en figuurlijk ziet groeien. Deze band staat onder leiding van trompettist Marc Huynen (zeer groot CV!!!) en speelt swingende, groovy composities van o.a. Art Blakey, Joe Zawinul en Herbie Hancock. De leeftijd van deze muzikanten varieert van 8 tot 16 jaar en het zijn leerlingen van de muziekscholen uit Heerlen, Aken en Maastricht. Lekker internationaal en perfect voor op het Rosa Festival!

The Mo Jones Big Band, 15.30-16.30uur:
Een thuiswedstrijd voor Mo’Jones (Jan van der Burgt), ras entertainer, toetsenist en zanger in de band. Deze big band is bezig met het maken van een volledige plaat en deze zal op CD en LP verschijnen. Twintig professionele muzikanten doen niets liever dan het maken van energieke, stampende en knallende muziek. Dat zullen ze dus ook zeer zeker in de tent gaan doen! Ik weet zeker dat dit zal gaan swingen en niemand blijft stil staan, het doel van The Mo Jones Big Band!

Janse Bagge Bend, 17.30-19.30uur:
Een heerlijke, eigen, Limburgse afsluiter! Welke Limburger kent deze band nou niet? Juist ja, iedereen kent ze! Nummers zoals Blief bie de Mam, Proemevlaai,Sjoan Bein en uiteraard Sollicitere zijn nummers die waarschijnlijk iedereen helemaal kan meezingen, mee schreeuwen, mee blèèèren! Eigenlijk hoef ik niet veel verder te vertellen over deze Limburgse helden. Het is feest als ze op het podium staan, hun plezier onderling is ook al entertainment op zich!

rosa zondag

Tickets zijn te koop via: http://sintrosa.nl/tickets/ !!!!
Vrijdag en zaterdag middels kaartje, de zondag is GRATIS!
Heb heel veel plezier, geniet van alle muziek!

Vorig artikelKoempelrock 2015
Volgend artikelInterview The Cool Quest: ‘Ik denk dat mensen heel snel onze energie voelen en de liefde voor de muziek’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in