Staat als een huis

Stiekem heb ik een zwak voor Silent War. Waarom? Ze hebben in 2016 mijn Popronde in Sittard behoorlijk gered. Er waren heel wat bands die niet konden komen maar deze toppers hebben gewoon 2x een keiharde show gegeven. Keihard in de zin van spelen maar uiteraard ook in de zin van energie. Man oh man. Er ontstonden destijds zelfs kleine moshpits in het café, een man bezeerde zichzelf en bloedde als een rund en het was stampevol. Ja, dat staat nog allemaal goed op mijn netvlies.
Toch zijn er wat dingen veranderd kijkende naar de personele bezetting maar het belangrijkste is gebleven: de liefde voor muziek! Silent War staat voor bombastische muziek. Gas geven, rocken. Maar nu is er toch wel een opvallend iets bij gekomen: meer dansbare geluiden door elektronische input. Dat zorgt zeker voor een frisse blik/sound. Ook was het wel opvallend om te lezen dat de tracks van de 1e EP een gepasseerd station zijn: ze staan nu te ver weg van hun ‘nieuwe sound’ om ze nog te spelen. Maar het is wel de basis geweest om te staan waar ze nu staan. Tijd om die nieuwe single ‘Animals’ te beluisteren!

Ze beginnen redelijk zweverig maar gelukkig is dit maar een enkele seconde. Het tempo vliegt omhoog, een goede samenzang en dan een ‘simpele’ drum, gitaar, bas en zang. Je merkt dat er een goede opbouw plaatsvindt en richting het refrein is het eigenlijk bijna een stadionvibe te voelen. Het echte refrein is een goede bundeling van krachten, inclusief die elektronische sound waar de mannen het over hebben gehad. De mysterie en het onheilspellende is voor de band belangrijk en dat hoor je weldegelijk hier in dit nummer terug. Het is indierock zoals het hoort te zijn: bombastisch, sfeervol, opzwepend. Een schot in de roos!

Energie hebben de mannen zoals gezegd en ondanks een kleine koerswijziging hebben ze dit misschien wel extra weten te creëren door nét iets extra’s erin te gooien.

Vorig artikelThe Brahms – I Like To Listen To You Talk
Volgend artikelThe Weeknd ft. Kendrick Lamar – Pray For Me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in