Tof geluid!

Onbekende dingen tegen komen is waar ik het vaak voor doe. Ik hou van ontdekkingen en als ze dan ook nog positief uitvallen, is dat alleen maar mooi meegenomen. Dat geldt dus voor de volle 100% voor Second December. Ik had er nog nooit van gehoord. Of dat erg is weet ik nog niet maar ben des te meer tevreden dat ik ze nu leer kennen met dit mooie nummer. Het is in ieder geval meer dan alleen een liedje. Het is omvattend. Maar daarover later meer.
De band Second December komt uit Leiden en bestaat uit 4 heren: Maurice v/d Geest op zang & gitaar, Ad Zwart op gitaar, Louis Hellendoorn op basgitaar en Damian v/d Erve drumt erop los.

‘Dear E.’ is geen nieuw nummer, het is uitgebracht in november van vorig jaar maar deze verdiend gewoon aandacht. Zoals ze zelf al aangeven: Dear E’ gaat over een excuus brief aan onze planeet voor het laten mislukken van een relatie. De donkere sfeer van ‘Dear E’ met het explosieve einde wordt in de video vertolkt door de reis van de mens door de aarde op weg naar een eindpunt zonder weg terug. En juist die video is heel speciaal. Deze is gemaakt door illustratrice Gemma Pauwels, zij doet dit fulltime en werkt voornamelijk voor de VPRO gids, Trouw en de Opzij. Dus niet alleen de track zelf is heel erg sterk, het wordt alleen maar beter door de omlijsting.
Overigens is de opzet van de band juist om zich te laten inspireren door maatschappelijk relevante thema’s. Knap als je daarin weet te slagen en dat lukt Second December!

Veel luister en kijkplezier!

Vorig artikelBig2 – Van Staal
Volgend artikelCUT_ – It’s On

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in