He still got it!

Tja, deze man is een fenomeen. Voor de volle 100%. Toen hij in 2006 doorbrak met het album ‘Dog House Music’ was het voor velen een ware openbaring. Een man, die zelf zijn gitaren maakt, heeft wel in een eerder stadium een leugentje om bestwil gedaan. Hij had namelijk beweerd dat hij als zwerver leefde en dat maakte het allemaal nét iets meer speciaal. Hoe dan ook, de blues en rock ademt ie. Met zijn unieke gitaren, zeker een driesnarige kneiter, laat hij veelal een sound horen die je laat meedoen, luchtgitaar laat spelen en tracks extra hard wilt zetten. Ondertussen is  
Steven Leach, zijn echte naam, aangekomen bij album nummero 10 en dat is wederom eentje die er mag wezen. Even een track eruit gepikt.

‘Toes In The Mud’ is het nummer waar mijn keus op is gevallen. Maar het album ‘Love & Peace’ (beetje zoetsappig, niet?!), heeft twaalf tracks en die zijn allemaal zoals je wilt dat Seasick Steve zijn muziek laat klinken: blues, folk, americana en die kenmerkende sound van zijn gitaar. Maargoed, dat nummer dus! Easy going, alleen wat woorden van Steve en het vuige geluid van zijn gitaar. Het duurt eventjes en dan kom je in een heerlijke lading van drums en een fantastisch strak tempo. Ik voel zelfs psychedelische klanken en dat laat mijn muzikale hartje altijd sneller kloppen. Bluesy, swamp invloeden, rock druipt er ook van af. Ik kan niet anders zeggen dat dit een nummer is dat ik echt continue wil blijven beluisteren. WOW. Maargoed, het gehele album is gewoon helemaal af. Laten we maar jullie eens goed laten luisteren naar deze en pak even de tijd voor de rest van het album. Oke? Mooi!

Vorig artikelDossier Dutchies Alternatief: 750e Indie Chart
Volgend artikelPale Puma – A Universe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in