Ontdekken is fijn!

Vaak kom je per toeval achter een bandje wat je dus helemaal niet kent. Nou, dat is nu het geval! Het gaat dus om de band Sea Girls. Nee, geen dames hoor! Het is een viertal komende uit Groot-Brittannië, London om precies te zijn. De heren Henry Camamile (gitaar/zang), Rory Young (leadgitaar), Andrew Dawson (bas) en Oli Khan (drums) lopen nog niet heel lang mee in de muziekwereld maar timmeren toch wel hard aan de weg.
Twee jaar geleden brachten ze hun debuuttrack uit en halverwege 2017 hebben ze meteen een EP gedropt. Dat ze groeien is duidelijk aangezien BBC ze betiteld zijn als BBC’s Sound Of 2019! Muziek nu!

‘Closer’, dat is het nummer waar ik het eens over wil hebben. Qua sound hebben de heren een duidelijke voorkeur naar indierock. Leker energiek en met veel passie. Het begint relatief rustig en als je niet weet wat je kunt verwachten juist heel kabbelend. De zang van Henry Camamile ligt fijn in het gehoor en daardoor blijf je graag ernaar luisteren. Richting het refrein komt er wat meer power in en dat geldt niet alleen voor de muzikaliteit erin. Ook in de zang zit er meer wat meer schwung in. Het gitaargeluid blijft ook aanwezig en dat is een dikke plus. Als richting het eind wat rust wordt ingelast weet je genoeg: eindigen met wat meer bombast en een knal! Niet voor niks ook al dit jaar op Rock Werchter gestaan en ze zullen ook Lowlands gaan verbazen.

Checken dus!

Vorig artikelInge van Calkar – Touchdown
Volgend artikelKraak & Smaak ft. Izo Fitzroy – Sweet Time

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in