Dansbare pop!

In januari kwam opeens de naam Sam Renascent voorbij. Uiteraard nog zonder dat er ergens een lampje ging branden. Daar kwam nu gelukkig wel verandering in. Mede doordat zijn eerste single wat hij destijds uitbracht, ‘Kobotama’, ook een schot in de roos was en erg lekker klonk! Maar ik zal eerst nog eens wat meer over deze muzikant vertellen. Het is een Belgische jongeman, 23 jaar en heeft Congolese roots. Ondertussen heeft hij al flink wat van de wereld gezien. Gestudeerd in Amerika aan Rutgers State University en ook aan het Amsterdamse Conservatorium. Ondertussen is Sam beland in London waar hij een master volgt op de universiteit.

Het is dus best wel lang geleden dat we iets hebben gehoord van Sam. Maar hij is nu volledig terug. Hij heeft naast ‘Kobotama’ ook de track ‘Morphine’ uitgebracht en nu mogen we ons verheugen op ‘Talking Lies’. Je hoort (natuurlijk) ook meteen weer die Afrikaanse invloeden wat ook eerder te horen was, wat dus ook typisch is voor hem! Daarbij hoor je uiteraard de synths weer lekker op de voorgrond waardoor het ook een dansbaar effect krijgt. Toch blijft het ook allemaal heel erg poppy. De balans daarvan is optimaal en je hoort dat hij in het afgelopen jaar grote stappen heeft gezet en meteen veel ervaring heeft opgedaan.
Of er een album aan komt, durf ik nog niet te zeggen maar met deze 3 tracks zit het sowieso al snor hoor. Twijfel niet om Sam Renascent een kans te geven, je krijgt gegarandeerd een grote glimlach op je gezicht!

Dansen maar!

Vorig artikelEtan Huijs – The Secret Us
Volgend artikelCertain Animals – Down The Rabbit Hole

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in