Nieuw nieuw nieuw!

Ik ga er van uit dat helemaal niemand de naam Sam Renascent iets zegt… Dus laat ik hem maar eens even voorstellen. Het is een Belgische jongeman, 23 jaar en heeft Congolese roots. Ondertussen heeft hij ook al flink wat van de wereld gezien. Gestudeerd in Amerika aan Rutgers State University en ook aan het Amsterdamse Conservatorium. Ondertussen is Sam beland in London waar hij een master volgt op de universiteit.
Met zijn muzikale kwaliteiten is ook zeer zeker niets mis. Hij heeft meteen gewerkt met grote namen! Steve Osborne (oa. U2, Placebo & Elbow) en Pete Hutchings (oa. Adele, Goldfrapp & Kylie Minogue) hebben gezorgd voor de productie voor zijn eerste grote wapenfeit.

Qua sound is zijn eerste single ‘Kobotama’ heel lekker poppy maar ook heel erg uniek. Veel synths zitten erin, lekker veel elektronica en een refrein wat verdomde goed in je hoofd blijft hangen. De Afrikaanse roots hoor je er duidelijk in terug en eigenlijk verlang je nu al onmiddellijk terug naar de zomer of je leeft er heel erg naar toe. Je hoort de typische percussie, balafon en elektrische gitaar wat kenmerkend is voor soukous (Afrikaanse muziekgenre, Congo red,).
Niet voor niets is Sam al door velen een grote belofte genoemd en ik begrijp heel erg goed waarom.

Daarom ook te vinden én horen op CamielMusic!

Vorig artikelPopronde Throwback: Kevin van Moorsel (Yasmine)
Volgend artikelPostcards From Mars – Swallow

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in