Goed talent

Wie menig lijstjes volgt, die heeft vast en zeker de naam Sam Fender wel eens voorbij zien komen. Onder andere is deze jongeman opgenomen in het lijstje van BBC Sound Of 2018. Dat is al geen half werk! Hij is nog maar 21 jaar oud en komt uit Newcastle. Andere bands vinden hem ook zeer zeker goed want hoofdprogramma’s zoals Bear’s Den, Declan McKenna en Dermot Kennedy hebben Sam Fender gevraagd voor het voorprogramma. Even terug naar de BBC, deze nieuwe track had een première bij Annie Mac, zeker geen kleine radionaam!

Ik hou wel van deze sound. Het is wel iets harder, pittiger dan andere nummers maar hij is en blijft zeer zeker catchy. Goed stampend begin, uithaal erbij en door. Beetje rauw qua stem en dat maakt het ook anders dan andere indie acts. Die beat overigens is wel een rode draad door het nummer, het valt echt op. Daarbij is de opbouw naar het refrein duidelijk maar heel erg slim. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Beetje bombast, beetje The Killers achtig in hun eerste periode.
Het is nu nog even wachten wat hij nog meer kan gaan doen en dat hij zich in ieder geval niet voorbij gaat lopen als menig ander talent! Maar de kwaliteiten heeft hij zonder meer.

Muziek!!

Vorig artikelJick Munro & The Amazing Laserbeams – Old Joe
Volgend artikelEUT – Bad Sweet Pony

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in