Ruby Empress (Mobile)

En plots krijg je een mail uit Zweden. Uit fucking Zweden! Oké, niet dat ik niet beroemd ben daar maar CamielMusic spreekt zich dus schijnbaar wél rond. Leuk, heel leuk!
Maar is die mail ook wel gevuld met muziek wat geschikt is voor CamielMusic? Het antwoord is ja. Enige minpunt: het is eigenlijk muziek voor de zomer en we weten allemaal hoe dat ervoor staat. Juist ja, klote!

Het gaat nu om Ruby Empress. Een Zweedse band dus, een viertal om precies te zijn. Alle vier de mannen zijn toevalligerwijs 22 jaar oud. Tom Serner is de zanger, Axel Agervi speelt keyboard en zingt ook. Melker Petterson speelt op gitaar en de drummer van Ruby Empress is Gustav Hyllstam.
Het is echt een hele aparte mix van vanalles: het start echt heel erg dromerig, de psychedelische klanken maar tegelijkertijd ook de electronische deuntjes die overal vandaan komen. Tevens ontstaat er een hele fijne energieke sound. Denk sowieso aan Tame Impala met Foxygen en ook zeer zeker een beetje Smallpools (kennen we die nog?).

Ik kan wel vaker luisteren ernaar, jullie ook?

Vorig artikelThe Great Communicators – Motion
Volgend artikelTwo Door Cinema Club – Are We Ready (Wreck)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in