Vanmorgen had ik al een filmpje op Facebook gezet waar DeWolff een geniale cover speelde bij Giel. Met als tekst dat week zo lekker doormidden was/is. Nu had ik al in gedachte om dus ’s avonds een bericht te plaatsen over de CD van Royal Blood want dit duo knalt écht lekker hard. Dus met andere woorden, het past zeker weten perfect!

Zoals gezegd, het is een duo en ze komen uit Groot-Brittanië. Ze bestaan pas dik een jaar en vlammen enorm hard. Alleen maar met een gitaar en drums zorgen ze ervoor dat je bijna naar achteren geblazen wordt als je de volumeknop lekker op 100 hebt staan!
Mike Kerr (gitaar) en Ben Thatcher (drums) kregen een enorme publiciteit nadat de drummer van de Arctic Monkeys, Matt Helders, een shirtje aanhad van Royal Blood tijdens hun eigen optreden. Daarna gingen ze in november met dezelfde Arctic Monkeys op tournee en verzorgden het voorprogramma. Zo kregen ze in december de nominatie van de BBC voor ‘sound of the year 2014’.

De nummers hebben een enorm hoog energie gehalte, het knalt aan alle kanten maar het is allemaal niet té. Ondertussen hebben ze ook al een aantal nummers uitgebracht als single zoals hun debuutsingle ‘Out Of The Black’, ‘Little Monster’ en ‘Figure It Out’. Stuk voor stuk geweldige nummers. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel ‘Ten Tonne Skeleton’. Dit ten eerste vanwege de aparte titel, ten tweede vanwege het lekkere gitaardeuntje, ten derde omdat het is toch weer iets anders is dan de andere nummers en ten slotte omdat de tekst behoorlijk heftig is. Het blijft goed hangen en heeft echt iets aparts.
Luister hier naar mijn favorietje:

Vorig artikelThe War On Drugs – Lost In The Dream
Volgend artikelBear’s Den – Elysium

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in