Rockacantina gaat al een tijdje terug. Maar nu in december is de hele maand Ernesto’s volgepland met te gekke bands. 6 om precies te zijn, verspreid over 3 avonden. Dus niks slap gelul over kerstliedjes of allemaal afleveringen van All You Need Is Love kijken. Het wordt keihard rocken bij Ernesto’s Cantina Mexicana!!!

1 december.
The Gooch:
Oss! Al het goeie komt van Oss. Unox, Mexican Surf en dus The Gooch. The Gooch is een alternatieve rockband, vier man sterk zorgen voor een heerlijke trip. Alle tracks zijn lekker melodisch en hebben een hele goede opbouw. Soms zwaar, soms heel erg spacey. Het is wel altijd knallen!
Ondertussen hebben ze al een behoorlijke staat van dienst en hebben best vaak het podium mogen delen met te gekke bands. De riffs die ze spelen zijn echt van gruwelijk goede kwaliteit, het is niet te missen als deze mannen op het podium staan.
Ik las nog ergens: Oordoppen uit, haren voor het gezicht en knallen. Nou, dat moet dan maar gebeuren!!
The Gooch – Give Me Some.

TSAR BOMPA:
Ik herkende de naam onmiddellijk: Popronde! Maar deze vier mannen hebben uiteraard véél meer gedaan dan die tour door Nederland. Ondertussen hebben ze 3 EP’s uitgebracht waar de jongste een zeer aparte titel heeft: ‘Waiting On The World To Change‘, jawel hoor! Van meneer John Mayer.
Muzikaal gezien is het van dittum: aanstekelijk, stevig, hard, fijne melodieën en van horen zeggen trekt onze Russische vriend Poetin zijn dansschoenen voor Tsar Bompa aan. Zou je ook njet met zo’n naam?
Anyway, deze Eindhovense band zal hoe dan ook gaan knallen en een volle bak herrie over iedereen heen gooien. Verwacht muzikaal vuurwerk!
TSAR BOMPA – Zieke Moves.

15 december.
BARTEK:
BARTEK is absoluut geen onbekende band voor Sittard! Hebben daadwerkelijk gespeeld tijdens de Popronde vorig jaar, bij Volt. Maar nu staan ze op hét podium in de binnenstad: Ernesto’s. Plus dat ze een connectie hebben met niemand minder dan Wessel van der Kroef. Maar uiteindelijk gaat het om de muziek en die is rete goed van BARTEK (wat hebben bands overigens met capslock? Anyway!).
Goede grooves, soms unieke ritmes maar altijd vol garage en fuzz. Ook altijd in voor een dolletje: wereldrecord crowdsurfen op de afsluitdijk. Wie verzint het? Laat deze drie mannen maar gewoon doen wat ze fucking goed kunnen: muziek maken en knallen!
BARTEK – 22.

Tamarin Desert:
Misschien staat nu wel de opener van Pinkpop op het podium part 1. Ik kan het nu nog niet zeggen maar de heren van Tamarin Desert staan in ieder geval in de finale van Nu Of Nooit. Deze vier jongens houden wel van een uitdaging. Daaronder valt het spelen op Rockacantina ook! Denk even aan heerlijke psychedelische rock, vleugjes pop maar dan met enorm veel en super goede grooves en soms lekkere fuzz eroverheen. Daarbij kan het soms ook lekker catchy overkomen zonder dat het corny wordt. Snappen we het nog?
Zien is meemaken!
Tamarin Desert – Don’t You Know.

29 december.
Heller:
Tja, Heller is Heller! Denk aan noise rock, denk aan garage, denk aan fuzz. Uiteindelijk gaat het maar om 1 ding: Heller. Oke, het is geinig maar de muziek is hartstikke serieus! Echt steengoed. Pas geleden hebben ze een album uitgebracht waar je gewoonweg niet omheen kan. Ik heb toen gezegd: het is geen moetje, het is liefhebben. En geldt dat niet voor alle muziek? De wisselingen wat de heren laten horen in de muziek is echt top: snel, hard, goede fuzz, fijne grooves. Ze draaien hun hand er niet voor om! Laat gaan, laat gaan!
Heller – Hold On.

Vortex Surfer:
Misschien staat nu wel de opener van Pinkpop op het podium part 2. Wat voor Tamarin Desert van toepassing is, is ook voor Vortex Surfer zo. Ook zij maken kans op die felbegeerde plek op Pinkpop! Dit is een trio komende uit Heerlen/Kerkrade. Hier moet onmiddellijk worden gedacht aan hele goede alternatieve noise rock. Het kan soms heel goed psychedelisch zijn maar dan ook weer vol passie rockend. Het kan keihard uit de bocht vliegen maar uiteindelijk blijft het wel fucking goed. Nu klinkt het alsof het niet past wat de heren doen, geloof me… Dat past als een jas. No nonsense, no mercy: rockacantina baby!
Vortex Surfer – Choices.

Vorig artikelDe Jeugd van Tegenwoordig – Gemist
Volgend artikelFFOOSS – Take Off Your Skin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in