DSC_1335 (Mobile)

Last minute beslissing. Dat was het.

Op een gegeven moment dacht ik: hmm, Rock Werchter lijkt me toch wel tof en ik heb vrijdag vrij…. Gaan!!!
Even zoeken naar een kaart en hup, het was definitief.
Waarom? Ik had altijd wel de wil om te gaan maar het is er nooit van gekomen… Nu durfde ik ook nooit zozeer.
Nu wel dus? Jaaa, het laatste jaar ben ik gegroeid in alles en durf ik ook te gaan naar Werchter! Alleen, dat ook nog. Maar dat maakt me niks uit… Ik ga voor de muziek!
Voor iets speciaals? Paar dingetjes… alt-J sowieso, Magnus, Mumford & Sons, Balthazar, Of Monster And Men en ook Ben Howard. Maar die laatste kon vanwege een of andere vage ziekte niet naar België afreizen maar wel een dag later op Glastonbury staan. Apart.

Dus op naar Werchter! Volledig bedwelmd door de zenuwen ging ik pad! Uurtje gereden, soepel allemaal.. Parkeerplek gevonden en toen wandeling van ongeveer 25 minuten gemaakt. Binnenkomen en denken: WOW! Groots. Er zijn drie podia. Mainstage, The Barn en KlubC, van groot naar iets kleiner. The Barn en KlubC zijn tenten waar je nog altijd U tegen zegt. Ik was er voor de muziek dus laat ik ook maar een verhaaltje erover gaan schrijven!

The Last Internationale:
Wat een opener!! Frontvrouw Delila Paz vliegt over het podium heen, zoekt het publiek op en speelt op haar basgitaar alsof haar leven ervan afhangt. Schijnbaar hebben ze ook op Pinkpop gespeeld maar dat heb ik helaas gemist. Zonde! Dit duo speelt vanaf 2013 en werken toch hard om hogerop te komen… Door festivals te openen op Main zal dit zeker gaan lukken.

Kovacs:
Ze stond schijnbaar voor het eerst in haar carriere in België op het podium! En dan ook nog meteen op Werchter…. Het kan slechter lijkt me zo. Ze stond in KlubC en het was afgeladen vol. De tent is een perfecte plek voor deze muziek. Het leek wel alsof ze de hele show last had van haar oortjes en dus dat ze zichzelf waarschijnlijk niet goed hoorde. Ik had er geen last van want het optreden was top!

Damian ‘Jr Gong’ Marley:
De zoon van?? Jaa! De zoon van de legendarische reggae held Bob Marley uit Jamaica! Eigenlijk klopte alles tijdens dit optreden: er was zon, er was warmte, er was bier, de joints gingen rond en de altijd chille klanken van de reggae gonsde over het veld. Terwijl ik richting een tent ging (en weer terug kwam) zag ik ook iedereen heerlijk swingen.

Kwabs:
Het was een van dé beloftes van de BBC. Kwabs had een heeeele grote hit met het nummer ‘Walk’. Hij was zichtbaar nerveus…. Helemaal in het zwart gekleed, donkere huiskleur en je zag dan die grote witte ogen toen hij opkwam. Je proeft de soul het hele optreden door, prachtige uithalen maar ook ingetogen als het moet. Niet voor niks dat de tent goed gevuld was!
Kwabs

Of Monster And Men:
Festivals leveren altijd hele erge moeilijke dilemma’s. Zo ook vandaag. Wegens een (onbegrijpelijke en onbekende) omzetting kwamen OMAM en Death Cab For Cutie tegelijk… Je weet nooit of het de goede keus is maar ik ging naar Main. De Ijslandse band overtuigt me niet helemaal… Het blijft wat vlak maar bij de hits wordt het publiek toch opgezweept. Blijft toch wel fijn klinken maar voor Main???! Had ik toch maar voor Death Cab For Cutie gekozen….

Balthazar:
Man! Heerlijk… Balthazar stond op de plek van Ben Howard en gelukkig maar. In de buitenlucht konden ze hun thuiswedstrijd spelen… Wát is het een topband! Voor het eerst gezien in het voorprogramma van de Editors en sindsdien verknocht. Ook op Werchter laten ze geen gras over groeien: live retestraks, publiek is enthousiast en het is gewoon een unieke eigen sound!
Balthazar

alt-J:
Band die op #1 stond om te checken. alt-J heeft me bij de tweede plaat overtuigd en sindsdien ben ik gek op hun sound. Het was KAPOT gaan in de tent… The Barn herbergt zo’n 14000 man maar het was veel te klein. Deze show hoort in het donker dus is het de perfecte plek maar mainstage was geen overbodige luxe geweest! België houdt van deze band en dat is te merken, alles wordt luidkeels meegezongen en enthousiast op alles gereageerd. De lichtshow is indrukwekkend te noemen en ze stralen ook plezier uit op het podium. Qua sound zitten ze heel soms er even naast maar dat mag de pret niet drukken… Ik ben enorm blij dat ik deze Britten eindelijk heb kunnen zien!!
alt-J

Mumford & Sons:
Geen headliner! SUB…. Apart vind ik dat. Pharrel Williams was de headliner…. Onbegrijpelijk en dat zullen veel mensen hebben gedacht. De mannen hebben een derde album uitgebracht en hier staat geen banjo op dus men was al bang dat ze deze thuis zouden laten. Gelukkig niet want het was een show vol oude, springende, vol banjo spelende hits en nieuwe nummers. Oké, één minpunt: de pauzes tussen alle nummers. Te lange wisselingen en het liep niet heel lekker door. Desondanks was het sterk en kwalitatief superieur!!
Mumford & Sons

Magnus:
Pharrel wie?? Nee dankje! Magnus was mijn absolute afsluiter. Deze Belgische act bestaande uit frontman, zanger en rasartiest Tom Barman (dEUS) en man achter de wheels of steel CJ Boland veranderde KlubC in een ware feesttent waar de beats eruit vlogen!! Ik stond heerlijk vooraan en je zag aan Tom dat hij er zin had om de tent af te breken. Dit ging wat lastig omdat hij wat ruzie had met zijn microfoon maar dit hield hem amper tegen. De sound was heerlijk en hard. Binnen een uur was het helaas al voorbij…. Time Flies!!!
Magnus

Vorig artikelDjango Django – Born Under Saturn
Volgend artikelEverything Everything – Regret

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in