WAUW!

Dit is echt gewoonweg wauw. Het is Robin Borneman. Deze jongeman heeft de afgelopen jaren zich voornamelijk in Amerika laten horen en dat voor miljoenen publiek! Hij was namelijk de zanger bij Trans-Siberian Orchestra. Een progressieve rockband die jaarlijks in de maanden november en december zo’n 60 stadionconcerten geeft. Die concerten hebben gemiddeld zo’n 15000 bezoekers. Oftewel: Robin Borneman is geen onbekende meneer daar. Toch is hij in Nederland nog niet heel erg bekend!

Nu is dit dan weer een nieuw wapenfeit sinds een lange periode. Hij heeft in 2012 in eigen beheer zijn debuutplaat uitgebracht getiteld ‘Home’. Vervolgens kwam deze geweldenaar op het label van Kroese Records terecht. In 2015 bracht hij op dat label ‘Folklore I, The Waving Days’ uit. Het bleek een voltreffer. Onder andere daardoor kon hij op vele festivals spelen en deed hij ook mee aan de Popronde. Ondertussen heeft hij dus weer een tour gehad met Trans-Siberian Orchestra en toen was het tijd om weer eigen muziek te maken. ‘O Faithful World’ is het eerste wapenfeit van Robins aankomende Folklore II dat op 6 oktober zal worden uitgebracht.
Het doet mij denken aan een soort film. Het heeft daarbij De Staat achtige klanken waar je fascinerend naar luistert. Door de opzwepende maar ook intrigerende klanken is het een nummer waar je enorm veel energie van krijgt. De kerkbellen, de donkere stem en te gekke samenzang… Hij heeft ook een heel erg goed team om zich heen. Oa. Merijn van Haren, bekend van Navarone zingt mee en is de ster in de clip (welke niet mis is!) en Wouter Bude van Moon Studio hebben hier aan meegeholpen.

Ik kan er oprecht geen slecht over zeggen… Ik kijk uit naar dat album… Helaas wordt dat lang wachten…!

Vorig artikelSean Paul – Get Busy
Volgend artikelFoo Fighters – Run

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in