Rhinorino band

Iets nieuws, iets unieks! Ik voeg namelijk een recensie van een EP samen met een interview. Waarom? Omdat ik vind dat dat kan maar de échte reden is dat ik Rhinorino echt heel erg graag in de spotlights wil zetten. Deze Utrechtse band volg ik sinds de Popronde 2015 en mede vanwege hun sound maar ook door hun ontzettende positieve instelling. Afgelopen zaterdag (05-03-2016 red.) stonden ze in de Oefenbunker te Landgraaf en was het gewoon top.

Rhinorino Vinyl (Mobile)

Om te beginnen met de EP van Rhinorino: Today.
5 nummers vol ‘sexy stoner rock ’n roll’ zoals ze zelf aangeven en ik kan het absoluut niet ontkennen!
De titeltrack heeft een catchy begin en het drietal is los. Pim op gitaar, Susie Q op drums en Sytse op de basgitaar. ‘Today’ is kort maar krachtig waarbij er al onmiddellijk een fijne samenzang is tussen Pim en Susie Q. Een goed begin is het halve werk. ‘What If’ laat niets te wensen over want dit nummer is echt sterk. Je hoort de invloeden van Queens Of The Stone Age terug maar toch hebben ze een eigen saus erbij gegooid. Het nummer heeft een heel fijn ritme maar er is daarbij ook genoeg ruimte om de muzikale kwaliteiten te laten horen. Het rockt! Dan zitten we al op de helft met ‘Follow’. Iets donkerder, iets meer ingetogen qua zang maar niet minder qua gevoel. Een sneaky tussenstuk waarbij het lijkt alsof je in een film zit, beetje gruwel maar dan met een knipoog. Zeker weten een favorietje dit: ‘If Only’. Niet alleen vanwege de retestrakke drums, bas en gitaar maar onder andere dat het me doet denken aan een andere hele toffe band: Blood Red Shoes. Daar heb je ook die geniale samenwerking tussen man en vrouw qua zang. Hier kan je niet omheen als je houdt van rock…. Maar dan heb je nog die afsluiter: ‘Pants On’. Hiervan allen krijg ik al een glimlach op mijn gezicht maar als je dan het nummer hoort: knallen! Dit is gewoon no nonsens 3 minuten gas geven waarbij de zang weer optimaal is en ook het muzikale spektakel is geniaal.
Nogmaals: Rhinorino zet ik in de spotlights en dat is méér dan verdiend. Heerlijke EP! Goede sound, energiek, fijne samenzang, tempo, muzikaal dik in orde én daarnaast ook nog gewoon hele toffe mensen….
Hieronder het interview met Rhinorino, na de show in de Oefenbunker te Landgraaf.

____________________________________________________________________

Rhinorino (1) (Mobile)

Tevreden over jullie optreden?
Ja, enorm! Je moet altijd maar afwachten hoeveel mensen op hun vrije avond naar ons komen kijken ofwel luisteren. Daarbij zijn wij nu ‘de naam’, de hoofact, dat brengt ook wel een beetje spanning met zich mee. Maar als je ziet dat mensen dan toch zo enthousiast zijn en daadwerkelijk meer muziek willen én allemaal dichterbij komen staan, dan geeft dat een heel prettig gevoel!
Kijk, we zijn natuurlijk nog niet zo bekend maar door nu gewoon veel te gaan optreden willen we toch ervoor zorgen dat we meer en meer op de kaart komen.

Jullie stralen enorm veel energie uit. Zijn vrolijk, super positief. Waar komt dat vandaan?
We hebben gewoon heel erg veel plezier met spelen. Het is echt zo, het is je ding doen en daar moet je van kunnen genieten. Daarbij hebben we liever ook 10 man voor ons staan met een heel veel energie dan een volle zaal die niets terug geven qua interactie. We leren alleen maar ervan als we 100% geven! En nu met onze EP zullen we zeker weten ook veel gaan promoten en dat kan ook door veel te spelen.

De EP, Today, is een weekje oud. Al fijne reacties? En bewuste keus om op vinyl uit te brengen?
Tot nu toe zijn de reacties echt heel erg fijn en warm! We hebben de EP via Never Mind The Hype geplugged en dit heeft ons goed geholpen. Zo krijg je toch al veel meer exposure.
En het was inderdaad een bewuste keus om de EP op vinyl uit te brengen. We hebben het opgenomen bij MoonMusic van Wouter Budé, dat geeft uiteindelijk een heel erg fijne sound. Nu in de tijd van de Soundcloud en Spotify kunnen anderen het digitaal beluisteren maar vinyl blijft gewoon iets unieks, iets fijns, iets tastbaars. We zijn erg trots erop!

De Popronde heeft jullie toch wel op de kaart gezet. Wat heeft jullie dit gebracht?
Eigenlijk best wel als je zo terug denkt. Om te beginnen, we hadden eigenlijk nooit verwacht dat we nu al gekozen zouden worden maar men vond ons toch goed klinken en kwamen door de selectie! Dus moesten we deadlines stellen met onder meer het schrijven van nummers, dat geeft druk maar is ook prettig. Daarbij hadden we als doel gesteld om minimaal 10 shows te halen en uiteindelijk waren dit er 11, gelukt dus!
Plus het feit dat we dankzij de Popronde nieuwe shows kunnen boeken zoals vandaag (zaterdag red.) hier in de Oefenbunker.
Alle shows waren ook een groot succes! We hebben het allemaal heel erg leuk gehad, veel plezier en veel geleerd. Het was ook steeds volle bak op elke plek waar we speelden dus dat is sowieso een positieve stimulans.

Trouwens, wat is dat met jullie en bassisten?? 😉
Nou, we waren eerst als duo (Pim & Susie Q red.) maar we waren er zeker van dat we een trio wilden zijn. Een bassist vinden was best lastig. We hebben dus nooit écht een vaste speler gehad, wel langer met Sebastiaan Brussee en Rik Kraak gespeeld maar dat was nooit definitief. Ook niet tijdens de Popronde. Het was steeds een beetje passen en meten. Maar nu is het voor vast Sytse (Roelevink) en dat is een hele toffe samenwerking!

Hebben jullie al een volgend doel?
Nou goed, we willen echt als band gaan werken. Zoals gezegd zijn we nog maar kort een écht trio. We zullen dus meters moeten gaan maken. Dat houdt in dat we gewoon veel moeten gaan spelen, onze EP zal zeker hierbij moeten gaan helpen. Zo kunnen we tevens ons niveau omhoog krijgen en dat is zeker een voorwaarde! En ondertussen gaan we lekker door met nieuwe muziek te maken, altijd fijn.

Stiekem ook stoute dromen of verder kijken dan je neus lang is?
Poeh… Ja dan toch wel het buitenland… Denkende aan Duitsland of Frankrijk. Dat zijn waarschijnlijk de landen die het meest passen in ons straatje. Maar eerst gewoon zorgen dat we in Nederland onze naam kunnen vestigen en plezier hebben in wat we nu doen, daar gaat het tenslotte om.

En nu dus vol vertrouwen de toekomst tegemoet…!
Ja, zeker weten. We zijn nu 3 maanden echt een drietal en het werkt goed! We zitten nu in een interessante fase: toch nog wel redelijk onbekend, net een EP gelanceerd en zo willen we die ladder op kruipen maar zonder dat er gepusht wordt. Ervan genieten en pakken wat we pakken kunnen. We hebben geloof erin dat we zeker goed kunnen doorgroeien.
Dat is ook weer die positiviteit!

Vorig artikelLucky Fonz III – Linde met een E
Volgend artikelBirth Of Joy – Get Well

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in