Rhinorino – What If.

rhinorino

De Popronde brengt veel nieuwe talenten naar voren. Ik ben ook dan altijd nieuwsgierig wát het is allemaal. Middels mijn eigen site probeer ik zo de bands/artiesten in de schijnwerpers te zetten. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het hoort!
Deze week zal in het teken staan van enkele bands waar ik een EP van heb bemachtigd of waarvan ik vindt dat ze meer in de spotlight dienen te staan.
Ik wil deze zaterdag Rhinorino in de spotlights zetten…. Echt een goede, strakke, energieke band. Helaas niet live gezien maar dat komt nog wel! Dus here we goooooooooo!!!!

Come on…..
Dit moet iedereen toch lekker vinden?? Lekkere sexy rock ‘roll mét een vrouwelijke drumster!
Nadat ik afgelopen dagen veel muziek heb beschreven wat toch wat rustiger is, kom ik nu keihard terug met lekkere muziek met instrumenten waar gas gegeven mee hard: gitaar, basgitaar én drums. Dat is Rhinorino. Ik heb de Popronde in Sittard georganiseerd en er waren een aantal bands waarvan ik onmiddellijk had: daar wil ik meer van horen! Waaronder dus dit trio uit Utrecht. Het heeft gelijkenissen met Eagles Of Death Metal, Queens Of The Stone Age en ook met The Black Keys. Het nummer ‘If Only’ draagt onder meer bij aan mijn enthousiasme. Frontman Pim van Ham heeft een enorm fijne stem en later in het nummer zingt drumster Susie Q een heerlijk deuntje mee: perfecte combi!
Maar nu over het nieuwe nummer, kakelvers: ‘What If’. Een snerpende gitaar begint waarna de drums en gitaar lekker beginnen te spelen. Een hele fijne intro waar ook de basgitaar van Rik Kraak het ritme goed bepaald. Pim begint te zingen en het scheurt meteen. Het refrein is (gelukkig) weer in samenzang met Susie Q. Die combi is erg prettig en maakt dit trio ook zo herkenbaar en aantrekkelijk om te luisteren.
Tijdens het gehele nummer blijft het tempo echt retestrak en enorm hoog liggen. Je hebt bijna geen rustmoment. Is dat überhaupt nodig? Neuh….. Het is eigenlijk wel fijn om een dikke drie-en-een-halve minuut te rocken!

‘In The End We Will Be Fine.’ En zo is het!

Helaas (nog) niks op YouTube van dit nummer…. Wél een Soundcloud linkje: Rhinorino – What If.
Ennnnnn ook nog even die andere kneiter van hit erbij gooien:

https://www.youtube.com/watch?v=vZp7mWG9ymo

Vorig artikelAngelo Boltini – Fixed
Volgend artikelDrunken Dolly – Drunken Dolly and the Drunken Man’s Curse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in