Ik verbaasde me… Op CamielMusic stond nog geen Classic over de Red Hot Chili Peppers! Why not? Het kan ermee te maken hebben dat ik een beetje RHCP moe was. Dit had meer te maken met hun live performances (In Nijmegen en Pinkpop vond ik het zeer matig) dan hoe geniaal ze eigenlijk zijn. Kijk eens wat ze allemaal hebben gepresteerd of hebben uitgebracht!
Het is gewoonweg een wereldband, daarover is echt niet te discussiëren. Ik ben van mening dat ze echt geniale nummers hebben uitgebracht en ook zeer zeker een eigen sound hebben ontwikkeld.

In de jaren 80 is alles begonnen met deze rockers uit LA die eigenlijk meer doen dan rock.. Noem het combineren van funk en rap in een hoesje van rock. In de jaren 90 was dan het echte doorbreken en dat had sowieso te maken met het album ‘Blood Sugar Sex Magik’. Nummers zoals ‘Under The Bridge’ en ‘Give It Away’ stonden hierop. In 1999 kwam het volgende pareltje uit waarop mijn benoemde Classic staat: ‘Californication’. Maar dat bracht zoveel meer….

Het nummer gaat over de gecommercialiseerde westerse wereld, de onechtheid van Holleywood en de drang naar bekendheid. Onderwerpen zoals pornografie, plastische chirurgie passeren de revue. De clip is ook uniek. Het naspelen van een videogame. Wij zien alles in feite vanuit de ‘personage’. Tof en in die tijd ook zeker weer een grote stap!

Meer hoef ik niet te vertellen ook. De mannen Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en toen nog John Frusciante laten hun muziek spreken en het is en blijft een wereldse track!

Vorig artikelHans Hannemann – I Just Can’t Stand Her Trying To Be Free
Volgend artikelSecret Rendezvous – What About Us

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in