Raury (Mobile)Het is weer eens tijd voor een Must Listen.
Waarom is het daar tijd voor? Nou, ik heb weer iets gevonden dat waarschijnlijk bij maar weinig mensen bekend is. Op zich wel logisch maar gelijkertijd ook erg zonde!!
Het gaat om Raury.

Raury is een 18 jarig talent komende uit Atlanta, Georgia. Het is een jongeman met een zeer uiteenlopende stijl: het is een mix van funk, soul en hiphop. Voeg daarbij een flinke dosis elektronische beats bij en je hebt een genre waar je Raury in kan stoppen. Echter, het is meer dan een genre. Ik denk dat deze jongeman een talent heeft door heel uniek te zijn. Uniek want het is niet iets dat IK persoonlijk in een hokje kan plaatsen en dat is alleen maar mooi.
Zijn invloeden komen uit ook weer die verschillende genres. Denk aan Bon Iver, Andre 3000, Coldplay, Michael Jackson maar ook Phil Collins. Ondertussen is hij al zijn halve leven actief bezig met muziek. Vanaf zijn negende was hij bezig met zingen, schrijven maar ook aan het produceren! Dat geeft ook al aan wat voor talent hij heeft.

Raury stond ook afgelopen jaar op de lijst van BBC. De zogenoemde Shortlist van BBC Sound Of…. Uiteraard ging dit om de sound van 2015. Hij is uiteindelijk terecht gekomen op een 4e plek. Niet gek als je deze muziek hoort.
God’s Whisper is een nummer dat staat op zijn mixtape. Deze mixtape is in augustus 2014 uitgebracht en kan je eigenlijk al een geheel album noemen. Er gaan wel enkele verschillende versies rond op het internet. Het nummer gaat over anders zijn. Indigo’s. Onder het YouTube filmpje staat de tekst: lord have mercy on the ignorant youth. Dat vind ik tekenend en sprekend tegelijk. Het geeft aan hoe de gedachtes zijn van deze jonge muzikant.

Uniek.

Vorig artikelDouwe Bob – Pass It On
Volgend artikelThe Beach Boys – Surfin USA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in