ramses
Vandaag een Pick Of The Week dat net zo goed als classic door het leven kan, echter.. Het is maandag en daarom deze keuze.
Ramses Shaffy is zonder twijfel een icoon voor de Nederlandse muziek. De jaren 60/70 waren zijn terrein. In dat tijdsbestek maakte hij furore met de nummers Sammy, Pastorale, Zing Vecht Huil Bid Lach Werk & Bewonder en We Zullen Doorgaan. Uiteraard vergeet ik niet de Pick Of The Week… Laat Me.
Waarom ik juist vandaag kies voor Ramses is dat hij helaas al vijf jaar van ons weg is. De tijd vliegt voorbij.
Ramses was een zeer extroverte man en had een turbulent leven. Hij is geboren in Parijs en had een Egyptische vader en Poolse moeder. Tot zijn zevende woonde hij in Cannes met zijn moeder. Nadat zij tuberculose kreeg kwam hij (via een tante) terecht in een Leids pleeggezin.
RamsesShaffy-522x391In het begin van zijn carrière richtte hij zich meer op acteren. Vervolgens begon het zingen een grotere rol in zijn leven te spelen. Onder meer Liesbeth List was iemand waar hij veel mee heeft gespeeld. Dit allemaal zorgde ervoor dat hij een druk en intensief leven had.
Uiteindelijk werd hij na de jaarwisseling opgenomen in een kliniek wegens overmatig drankgebruik en tekenen van Korsakov.
Toch kwam Ramses in 2005 weer in de hitlijst terecht vanwege een samenwerking met Alderliefste en Liesbeth List, Laat Me/Vivre.
Uiteindelijk sterft Ramses op 1 december 2009 mede aan de gevolgen van slokdarmkanker.

Laten we zijn muziek ten alle tijde in gedachte houden. Ervan genieten, het beleven en ook voelen.
Hier zijn vertolking van het nummer Laat Me.

Vorig artikelKensington
Volgend artikelSound of 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in