Ongeëvenaard

Dat de vorige track eigenlijk pas het debuut was van Rammstein op CamielMusic, is natuurlijk te zot voor woorden. Daarom dachten onze Duitse vrienden dat de opvolger hoe dan ook wéér een plekje zou moeten bemachtigen. Rammstein heeft geen introductie nodig, dat is tenminste te hopen. De groep rondom frontman Till Lindemann is al sinds 1994 gaande en hebben hun eigen ‘Tanzmetall’ ontwikkelt; de mix van progressieve metal, industrial én techno. Het zijn termen die je normaliter niet snel samen verwacht maar het feit is dat ze hiermee al vanaf het eerste moment succesvol mee zijn. Waar eerder de geruchten waren dat ze zouden stoppen, mogen we ontzettend blij zijn met deze nieuwe muziek. Én de tour komt er natuurlijk nog aan. Maar….

Waarom blij? Het is een fascinerende track geworden en bovenal: typisch Rammstein! Je zou het in eerste instantie niet verwachten maar het is een nummer geworden wat een heerlijke draak steekt met de plastische chirurgie. De toon wordt onmiddellijk gezet met die kenmerkende stem van Till en het uitspreken wat allemaal ‘fout’ is bij de mens en wat verbetert dient te worden. Het zijn slimme klanken geworden met de ‘Zick Zack’ en ‘Tick Tack’ maar ook het symfonische geluid wat ze laten horen. De regel ‘Wer schön sein will, der muss auch leiden‘ spreekt voor zich evenals de videoclip wat ze hebben gemaakt. Dit is fantastisch op alle vlakken. Er is oprecht geen één band zoals Rammstein, ze weten iedere keer weer iets nieuws te ontwikkelen!
Overigens is er speciaal voor deze release een 32-pagina’s tellend magazine inclusief verhalen, foto’s, posters en stickers én komt er zelfs een 7″ single uit.

Vorig artikelThe Rills – World Leader
Volgend artikelMdou Moctar – Nakanegh Dich

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in