Deze man vind ik nu al een legende. Als je bij je eerste nummer zoveel mensen weet te raken en een nummer laat horen welke geen enkel moment verveeld…. Chapeau! Maar dan de opvolger he… Hoge verwachtingen en het kan bijna alleen maar slechter gaan… Dacht het niet 😉

Rag’n’Bone Man dus. De hit ‘Human’ kent iedereen en is ook een meesterlijke track. Zijn echte naam is Rory Graham en komt uit Uckfield, East Sussex. Deze Brit werkt al een poos in de muziekwereld maar zijn doorbraak heeft toch eventjes op zich moeten wachten…. Op zijn 19e begon hij echt met optreden in een blues jam café om vervolgens zijn eerste EP op te nemen. In 2011 begon hij te werken met een hiphop label uit Groot-Brittannië, High Focus, om vervolgens te gaan samenwerken met producer Mark Crew. Deze man staat ‘m nog altijd bij!
In 2014 bracht hij een EP uit getiteld ‘Wolves’ met ook enkele samenwerkingen. Dit bleef niet onopgemerkt want snel kwam er een opvolger en deze deed het nog beter! Hij nummer ‘Bitter End’ werd zelfs gesupport door BBC1.

In juli vorig jaar (2016 red) kwam hij dus met ‘Human’ en de rest is geschiedenis. Ofja, de toekomst is nog daar! Op 17 februari zal dan zijn debuutalbum uit komen met ook daarop deze track ‘Skin’. De macht die hij hier ook weer laten horen is fenomenaal. Het is weer vol soul, vol liefde, vol klasse. Die diepe stem en daarna de kracht die hij etaleert… Heel goed en echt geen moment vervelend om naar te luisteren.

Meer. Meer. Meer.

Vorig artikelChildish Gambino – Redbone
Volgend artikelJo Goes Hunting – Confusion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in