Rag'n'Bone Man

Vorige week zat ik in de auto richting Nijmegen om daar lekker plaatjes te zoeken. Op 3FM werd een nummer gedraaid welke onmiddellijk bleef hangen bij mij. Dat was dus Rag’n’Bone Man!
Je hoort in de eerste seconde die enorme blues en soul en die doordrenkt het hele nummer met zo’n geweldig goed gevoel. Heerlijk!

Het is eigenlijk Rory Graham uit Brighton die dus ‘Rag’n’Bone Man’ als artiesten naam gebruikt. Hij begon op zijn 15e als MC bij drum ’n bass crews maar uiteindelijk was het toch de blues die hem het meeste trok. Het is ook wel logisch te noemen: zijn moeder was zangeres en zijn vader speelde gitaar. Het was constant muziek dat door het huis schalde en niet geheel verwonderlijk was dat juist blues, soul en jazz.

Deze man, heeft niet alleen een opvallende stem maar hij ziet er ook gewoon enorm imposant uit. Groot, veel tatoeages en een grote rode baard. Ondertussen heeft hij twee EP’s uitgebracht en nu komt er ook een album uit waarop deze magistrale track ook op zal staan.
Zeker weten eentje die je bij de lurven grijpt en pas loslaat als de laatste noot heeft geklonken! Schijnbaar stond hij ook op Lowlands en deed het heel erg lekker. Over twee weken staat hij als headliner op Into The Great Wide Open, daar zal hij moeten imponeren. Lukt vast en zeker! Gelukkig zal ik ‘m ook live zien op Bruis festival te Maastricht.

Vorig artikelSt. Tropez – St. Tropez
Volgend artikelSon Mieux – Ride

2 REACTIES

  1. Prachtig nummer, maar als je het alleen hoort zonder beeld erbij, ga je automatisch aan iemand anders denken en niet de persoon die je nu ziet. Maar het klinkt super!!

  2. Rag’n’Bone Man gaan we zeker nog veel van horen, veel plezier op het Bruisende Festival, kan er helaas niet bij zijn. Maar gezien de line-up belooft het een zeer interessante avond te worden. Nieuwe geluiden !
    Groet,
    Jan van Montfort.
    Music Machine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in