Radiohead is niet altijd goed op mijn radar geweest moet ik eerlijk bekennen.. Vraag me niet waarom want ik heb werkelijk geen flauw benul. Misschien heeft het te maken met mijn opvoeding, toch iets goeds gemist.. Bedankt pap & mam ;).
Maar alles is goed nu, muziek zal nooit vergaan en dus Radiohead ook niet. Eigenlijk zijn er ook weer teveel nummers die heel erg goed zijn en dus als Classic kunt benoemen, toch heb ik voor één nummer gekozen en het is níet Creep!
In 1997 kwam Radiohead met het album OK Computer en dit is waarschijnlijk voor velen een van de beste albums aller tijden. Niet gek want het staat eigenlijk vol met geweldige songs. Het rockt, knalt en heeft altijd wel iets van symfonische klanken erin. Het is gewoonweg echt een eigen geluid. Er zullen weinig (lees: geen) bands zijn die deze sound hebben of kunnen creëren.

Goed, terug naar mijn Classic. Niet makkelijk maar wilde ook weer niet te alternatief pakken. Ik ben uitgekomen op Karma Police. Het nummer is uitgebracht in augustus 1997 en was de tweede hit van het legendarische album OK Computer. Karma Police was meer een inside joke van de band, als iets slechts gebeurde zouden ze ’the karma police’ bellen. Daarbij was het meer een schreeuw tegen het management van grote bedrijven. Met een knipoog uiteraard.

Nou goed, genoeg tekst en info, genieten van de muziek:

Vorig artikelPACESHIFTERS – Cross Your Mind
Volgend artikelJulian Velard – No One’s Getting Married Tonight

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in