Wat? Queens Of The Stone Age
Waar? ZiggoDome Amsterdam
Wanneer? 26 november 2013

queens2 (Mobile)

Dinsdag 26 november was de dag. Normaal is een dinsdag het begin van een doorsnee werkweek, maar deze keer was dat anders. Het was een moment waar ik al vanaf Pinkpop 2013 naar had uitgekeken. Toen speelde namelijk een alleraardigst bandje op het Noord podium: Queens Of The Stone Age. Ome Jan (Smeets, red.) zei na afloop van dat optreden dat, als hij geweten had hoe goed hun nieuwe plaat was, hij ze zonder meer op het hoofdpodium neer had gezet. Nu eens kijken hoe ze het album brengen in de Ziggo Dome.

Het voorprogramma Band Of Skulls was wel ok. Het rockte muzikaal zeker allemaal prima, maar sommige ‘nummers’ leken alleen uit muziek te bestaan. Misschien dat de songteksten nog niet helemaal klaar waren.

Toen was het de beurt aan Josh en zijn mannen. Al in het begin van de show komen er enkele klassiekers als No One Knows voorbij en dit zorgt er voor dat de sfeer er al meteen in zit. Het is een strakke show en de bandleden tonen hun waardering voor de fans regelmatig. Eigenlijk is dat laatste nog al gek, aangezien Josh Homme bekend staat vanwege zijn botte en sarcastische opmerkingen/houding. Dan nog even over de Ziggo Dome. Het blijft blijkbaar een lastige zaal om te bespelen. Of het de grootte is of de akoestiek, laat ik even in het midden. Soms lijkt het publiek af te dwalen en is de muziek niet helemaal optimaal. Aan passie en inzet voor hun werk ontbreekt het in ieder geval niet bij Queens Of The Stone Age.

queens1 (Mobile)
queens (Mobile)

Vorig artikelBlood Red Shoes
Volgend artikelMilky Chance – Stolen Dance

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in